topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegofärspaj

Vegofärspaj

med osttoppat mos och sallad

Upptäck en grönare version av en klassiker från det brittiska köket med vår vegofärspaj. I detta enkla recept kombinerar vi vegofärs i en smakrik tomatsås med krämigt potatismos för att skapa en supergod paj och en matupplevelse som alla kan njuta av.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Gluten
Korn
Soja
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ burk

Tomatpuré

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

500 g

Potatis

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

1 portionspåse

Gräslök

60 g

Salladsmix

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Lök

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1 msk

Smör till mos

½ tsk

Salt till vegoprotein

1 msk

Ketchup till sås

1 msk

Olja till sallad

½ tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2558 kJ
Energi (kcal)611 kcal
Fett24.5 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater68.7 g
varav socker20.9 g
Protein27.6 g
Salt7.7 g

Instruktioner

Laga mos
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk, salt, smör och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en extra klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Skölj salladsmix.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Finhacka gräslök.

Stek vegofärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs med lök och salt, i 4–5 min, eller tills brynt.

Laga sås
4

Tillsätt vitlök, Mamas Favorit och tomatpuré. Stek i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner krossade tomater, grönsaksbuljong, ketchup, socker, salt och vatten.

Sjud i 2–3 min, tills tjocknat.

Vänd ner spenat tills den mjuknar i den färdiga såsen.

Grädda paj
5

Häll över vegofärs och sås i en ugnsform.

Toppa med potatismos i ett jämnt lager och strö över riven ost.

Grädda i ugnen i 10–15 min, eller tills gyllene och bubblande.

Blanda salladsmix, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Toppa paj med gräslök och låt den svalna innan servering.

Lägg upp paj på tallrikar och servera med sallad.