Upptäck en grönare version av en klassiker från det brittiska köket med vår vegofärspaj. I detta enkla recept kombinerar vi vegofärs i en smakrik tomatsås med krämigt potatismos för att skapa en supergod paj och en matupplevelse som alla kan njuta av.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ burk
Tomatpuré
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
500 g
Potatis
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
1 portionspåse
Gräslök
60 g
Salladsmix
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Lök
1 st
Morot
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
1 msk
Smör till mos
½ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Ketchup till sås
1 msk
Olja till sallad
½ tsk
Socker till sås
½ tsk
Salt till sås
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk, salt, smör och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en extra klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.
Skölj salladsmix.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Finhacka gräslök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs med lök och salt, i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt vitlök, Mamas Favorit och tomatpuré. Stek i 30 sek, tills väldoftande.
Rör ner krossade tomater, grönsaksbuljong, ketchup, socker, salt och vatten.
Sjud i 2–3 min, tills tjocknat.
Vänd ner spenat tills den mjuknar i den färdiga såsen.
Häll över vegofärs och sås i en ugnsform.
Toppa med potatismos i ett jämnt lager och strö över riven ost.
Grädda i ugnen i 10–15 min, eller tills gyllene och bubblande.
Blanda salladsmix, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål precis innan servering.
Toppa paj med gräslök och låt den svalna innan servering.
Lägg upp paj på tallrikar och servera med sallad.