HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Grillostburgare
topBanner
Vegetarisk grillostburgare

Vegetarisk grillostburgare

med picklad grönsakssalsa och krispiga pommes

Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste slag som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt grillosten sällskapa med lätt uppvärmda briochebröd som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, gurka och rödlök.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:SulfiterÄggGlutenMjölkSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Mynta

1 st

Rödlök

1 st

Salladslök

1 st

Gurka

25 ml

Vitvinsvinäger

(InnehållerSulfiter)

2 st

Briochebröd

(InnehållerÄgg, Gluten, MjölkKan innehållaSesam, Soja)

1 st

Grillost

(InnehållerMjölk)

25 g

Majonnäs

(InnehållerÄgg, Senap)

60 g

Salladsmix

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

3 tsk

Socker (steg 3)

1 dl

Vatten (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)956 kcal
Energi (kJ)4000 kJ
Fett41.52 g
varav mättat24.4 g
Kolhydrater103.4 g
varav socker25.8 g
Protein39.81 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min.

2

Skär rödlök och salladslök i tunna skivor. Finhacka gurka och myntablad. Skölj salladsmix.

3

Hetta upp socker[1 msk | 2 msk], vitvinsvinäger och vatten [1 dl | 2 dl] i en liten kastrull. Tillsätt rödlök när sockret har smält och låt sjuda i ca 2 min.

4

Fiska upp rödlöken från kastrullen och lägg den i en skål. Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera med hälften. Lägg gurka, salladslök och mynta i skålen med rödlök. Häll svalnad vinäger över grönsakerna.

5

Värm upp briochebröd hela i ugnen i 3-4 min. Skär grillost i 1,5 -2 cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek grillost i 4-5 min på varje sida.

6

Dela briochebröd och bre majonnäs på både topp och botten. Bygg din burgare med salladsmix, grillost och grönsakssalsa. Servera med pommes.