HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconValnöt Och Linssallad
topBanner
Valnöt- och linssallad

Valnöt- och linssallad

med apelsin och senapsdressing

Just nu slår vi ett stort slag för läckra, matiga sallader och introducerar dig till både klassiker och nya spännande kombinationer. Denna valnöts- och linssallad serveras varm och görs på ugnsrostad sötpotatis, färska apelsinbitar och spenat, och det är senapsdressingen som står för trevlig smakbrytning. Och vet du, salladen är också ett riktigt bra alternativ när du dukar upp till buffé.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nöttermjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Sötpotatis

1 paket

Rödlök

12.5 g

Valnötter

(InnehållernötterKan innehållajordnötter, sesam)

Gröna linser

Vitlöksklyfta

Citron

Apelsin

Bladpersilja

Spenat

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Senap

(Innehållersenap)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1038.4165 kJ
Energi (kcal)248.1875 kcal
Fett7.9762 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater21.295 g
varav socker1.4 g
Protein17.57 g
Salt1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Lägg sötpotatis och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med salt* och peppar* och rör om. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills sötpotatisen är mjuk.

2

Grovhacka valnötter. Skölj linserna under kallt vatten. Finhacka vitlök. Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor. Skala och grovhacka apelsin. Grovhacka spenat och persilja. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3

Blanda senap [1/2 paket, 2 pers], en generös skvätt citronjuice, en skvätt olivolja* och lite vatten* i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 10 min av grönsakernas tillagningstid. Rosta valnötterna i 2-3 min, tills de är gyllene. För sedan över dem i en skål.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelhög värme. Fräs linser, vitlök och citronzest i 3-4 min, tills uppvämt. Rör om då och då. För över linserna i en stor salladsskål och blanda dem tillsammans med de rostade grönsakerna, apelsinbitar, spenat och persilja. Häll över senapsdressingen och rör om.

6

Fördela linssallad mellan era tallrikar. Smula över salladsost och garnera med rostade valnötter. Servera med citronklyftor vid sidan av.