topBanner
Valnöt- och linssallad

Valnöt- och linssallad

med apelsin och senapsdressing

Just nu slår vi ett stort slag för läckra, matiga sallader och introducerar dig till både klassiker och nya spännande kombinationer. Denna valnöts- och linssallad serveras varm och görs på ugnsrostad sötpotatis, färska apelsinbitar och spenat, och det är senapsdressingen som står för trevlig smakbrytning. Och vet du, salladen är också ett riktigt bra alternativ när du dukar upp till buffé.

Taggar:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:nöttersenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

1 st

Rödlök

20 g

Valnötter

(Innehållernötter)

1 paket

Gröna linser

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

1 st

Apelsin

1 påse

Bladpersilja

1 påse

Spenat

1 tsk

Senap

(Innehållersenap)

75 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2163 kJ
Energi (kcal)517 kcal
Fett17 g
varav mättat7 g
Kolhydrater64 g
varav socker15 g
Protein20 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Skär sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Lägg sötpotatis och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med salt* och peppar* och rör om.

Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills sötpotatisen är mjuk.

2

Grovhacka valnötter.

Häll av och skölj linserna. Finhacka vitlök.

Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor.

Skala och grovhacka apelsin. Grovhacka spenat och persilja.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3

Blanda senap [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers], en generös skvätt citronjuice, en skvätt olivolja* och lite vatten* i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

TIPS: Smaka av dressingen medan du förbereder den och tillsätt mer senap efter smak och tycke.

4

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Rosta valnötter i 2-3 min, tills gyllene. För över till en skål.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs linser, vitlök och citronzest i 3-4 min, tills uppvämt. Rör om då och då.

För över linserna i en stor salladsskål och blanda tillsammans med rostade grönsaker, apelsin, spenat och persilja.

Häll över senapsdressingen och rör om.

6

Fördela linssallad mellan era tallrikar. Smula över salladsost och garnera med rostade valnötter.

Servera med citronklyftor vid sidan av.