
Djupdyk i ett hav av smaker med denna färgstarka fiskrätt! Vi ugnssteker tikka masala-kryddad öring och serverar den med basmatiris kokt med morot, purjolök och vår egen kryddblandning Ginger Ninja. Med färsk koriander och granatäpple på toppen och krämig yoghurtsås med mynta som tillbehör blir middagen komplett.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
½ st
Granatäpple
15 g
Tikka masala
250 g
Öring
(Innehåller: Fisk)
1 st
Mynta & koriander
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
150 g
Basmatiris
1 st
Morot
½ st
Purjolök
75 g
Strimlad salladsmix
1 msk
Smör till stekning
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Vatten till dressing
¼ tsk
Salt till dressing

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka morot (oskalad).
Halvera och skär purjolök i tunna skivor.
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Stek morot, purjolök och Ginger Ninja i 2–3 min, eller tills purjolöken blir genomskinlig.

Tillsätt vatten till kastrullen och koka upp.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Placera fisk med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper.
Bre ett lager tikka masala över fisken och ringla över en skvätt olivolja.
Tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Finhacka myntablad.
Plocka korianderblad.
Blanda yoghurt, mynta, vatten och salt i en liten skål och ställ åt sidan.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.
Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.
Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Lägg upp ris och kålmix på tallrikar och toppa med granatäpple.
Lägg upp fisk på tallrikar och garnera hela rätten med korianderblad.
Servera med myntayoghurt.