Skip to main content
Tikka masala-kryddad öring
Tikka masala-kryddad öring

Tikka masala-kryddad öring

med aromatiskt ris, granatäpple & myntayoghurt

Djupdyk i ett hav av smaker med denna färgstarka fiskrätt! Vi ugnssteker tikka masala-kryddad öring och serverar den med basmatiris kokt med morot, purjolök och vår egen kryddblandning Ginger Ninja. Med färsk koriander och granatäpple på toppen och krämig yoghurtsås med mynta som tillbehör blir middagen komplett.

Taggar:
Glutenfri
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Senap
Ägg
Fisk
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

½ st

Granatäpple

15 g

Tikka masala

250 g

Öring

(Innehåller: Fisk)

1 st

Mynta & koriander

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

150 g

Basmatiris

1 st

Morot

½ st

Purjolök

75 g

Strimlad salladsmix

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Vatten till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2810 kJ
Energi (kcal)672 kcal
Fett24 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater81.1 g
varav socker15 g
Kostfiber6.2 g
Protein34.9 g
Salt4.3 g
Iron0.3 mg

Instruktioner

Stek grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka morot (oskalad).

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Stek morot, purjolök och Ginger Ninja i 2–3 min, eller tills purjolöken blir genomskinlig.

Koka ris
2

Tillsätt vatten till kastrullen och koka upp.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Ugnsstek fisk
3

Under tiden, torka fisk med hushållspapper och krydda med salt. 

Placera fisk med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper.

Bre ett lager tikka masala över fisken och ringla över en skvätt olivolja.

Tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda yoghurtsås
4

Finhacka myntablad.

Plocka korianderblad.

Blanda yoghurt, mynta, vatten och salt i en liten skål och ställ åt sidan.

Förbered granatäpple
5

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.

Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.

Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet. 

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Servera
6

Lägg upp ris och kålmix på tallrikar och toppa med granatäpple.

Lägg upp fisk på tallrikar och garnera hela rätten med korianderblad.

Servera med myntayoghurt.