topBanner
Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

med aubergine och basilika

Omfamna höstens bistra vindar med en ugnsgratinerad skönhet som lyser upp vardagen i höstmörkret. Laga vår cajun-kryddade vegetariska lasagne på 30 minuter och kryp ner framför brasan invirad i en filt, redo att uppleva ett ost-inferno av parmesan och mozzarella som gör att de mjuka grönsakerna smälter i din mun. Pryd toppen på din kreation med väldoftande basilikablad.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Aubergine

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

2 g

Cajun kryddmix

½ paket

Timjan

1 burk

Krossade tomater

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 påse

Basilika

1 paket

Lasagneplattor

(Innehållerägg, gluten)

½ påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 påse

Rucola

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2485 kJ
Energi (kcal)594 kcal
Fett19 g
varav mättat10 g
Kolhydrater73 g
varav socker19 g
Protein27 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skär aubergine i 1 cm breda skivor. Placera skivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olivolja*. Baka tills gyllenbruna, ca 10 min i ugnen.

2

Finhacka lök och vitlök. Skala och finhacka morot. Fräs lök, vitlök, morot, cajun kryddmix och timjan i en stor stekpanna med en skvätt olja* i 2-3 min på medelvärme.

Häll i hackade tomater och krydda med salt och peppar. Låt sjuda i 5-7 min. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om du tycker att såsen blir för tjock.

3

Riv parmesan. Hacka basilika, spara några blad till serveringen.

Blanda i den hackade basilikan i såsen.

4

Lägg lite sås i botten av en ugnsform, täck med lasagneplattor.

Lägg ytterligare två lager av tomatsås och aubergineskivor. Täck toppen med sås och avsluta med parmesan och mozzarella.

Grädda lasagnen tills osten är gyllenbrun och lasagneplattorna har mjuknat, 15-20 min.

5

Blanda rucola med en skvätt olivolja, salt och peppar i en skål.

6

Lägg upp en rejäl bit lasagne på vardera tallrik. Toppa med basilikablad och servera med rucolasallad vid sidan.  Smaklig måltid!