
Ikväll lagar vi cajunkryddad fläskkotlett som får fantastisk smak av att kryddas med vår egen kryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Perfekta tillbehör är rostad potatis, rödlök, morot och majs som blandas med färsk spenat. Vi toppar med spicy srirachamajonnäs, och så är maten färdig.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500
Potatis
1
Rödlök
2
Morot
250
Skivad fläskkotlett
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1
Majs
30
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
50
Srirachamajonnäs
(Innehåller: Ägg, Senap)
½
Salt (steg 2)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Tärna morot och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Placera morot, potatis och lök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Skölj spenat.
Häll av majs.
Tillsätt majs till plåten när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid.
Stek kött, krydda med Ay Cajun-ba och en nypa salt, i 1-2 min per sida, tills genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Skär kött i tunna skivor.
Blanda spenat med rostade grönsaker på plåten.

Lägg upp rostade grönsaker, kött och srirachamajonnäs på tallrikar.