
Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i vår bahn mi-baguette med glaserat fläsk. Vi serverar denna klassiska vietnamesiska rätt med hemmagjorda pommes och en smarrig sallad med syltade grönsaker.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Morot
1 st
Citrusfrukt
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Mynta & koriander
300 g
Fläskytterfilé
1 st
Gurka
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
500 g
Potatis
2 st
Baguette
(Innehåller: Vete, Gluten)
100 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 st
Salladslök
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Socker till kött

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
Placera baguette direkt på ugnsgallret och rosta i 7–8 min. Ställ åt sidan.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera citrusfrukt.
Blanda citrusfruktsaft, socker, salt, morot och salladslök i en stor skål och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.

Finhacka mynta och koriander.
Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Under tiden, skär kött i skivor (4 per person) på en separat skäbräda och krydda med Ginger Ninja.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 2–3 min per sida, eller tills gyllene. Tillsätt sojasås och socker och vänd runt. Stek i ytterligare 1–2 min, tills köttet är glaserat.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Under tiden, vänd ner gurka och örter i skålen med syltad morot och salladslök.

Skär en öppning i baguetter och bre lite srirachamajonnäs.
Fyll med kött och en del av salladen.
Servera med pommes, resterande srirachamajonnäs och resterande sallad.