Skip to main content
Shepherd's pie

Null

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid45 minuter
45 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

2

Morot

1

Vitlöksklyfta

1

Rosmarin

½

Lök

200

Skogschampinjoner

1

Torkad oregano

2

Ay Cajun-ba

Nötfärs

25

Ketchup

50

Rucola

Ingår inte i din leverans

1.67

Smör

1

Mjölk

Olivolja

Näringsvärden

Energi (kcal)137 kcal
Energi (kJ)572 kJ
Fett13.2 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater4.1 g
varav socker3.3 g
Protein0.6 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Sätt ugnens grillfunktion på 200°C. Skala morot och potatis, skär i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Plocka av rosmarinbladen från stjälken (släng stjälken). Lägg potatis- och morotsbitar, vitlöksklyfta, och rosmarinsblad i en kastrull. Täck grönsakerna med vatten och koka upp. Låt sjuda tills grönsakerna har mjuknat, 25-30 min.

2

Finhacka rödlök. Tärna svamp i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök, svamp, oregano och Cajun kryddmix i 2 min. Lägg till nötfärs. Bryn i 2-3 min. Häll i ketchup och stek i ytterligare 5 min.Tips: Tillsätt en skvätt vatten om du märker att köttet börjar bränna vid.

3

Häll av vattnet från kastrullen i ett durkslag. Mosa grönsakerna i kastrullen tillsammans med mjölk* och en klick smör*. Krydda med salt* och peppar*

4

För över köttfärsen i en ugnsform. Toppa jämnt med de mosade grönsakerna. Grädda i ugnen tills ytan är gyllenbrun, 5-10 min. 

5

Lägg rucola i en skål. Häll över en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp bitar med shepherd’s pie på tallriken med rucolasallad vid sidan av.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova