Skip to main content
Caesarinspirerad kycklingwrap
Caesarinspirerad kycklingwrap

Caesarinspirerad kycklingwrap

med vitlöksmajo och oreganorostade rotfrukter

Smakrik och enkel är denna rätt där wraps byggs med grillad kyckling, krispig sallad, soltorkade tomater och en krämig vitlöksmajonnäs. Vi serverar våra caesarinspirerade kycklingwraps med krispig oreganokryddad palsternacka och morot.

Taggar:
Barnvänlig
Nyttig
Proteinrik
Allergener:
Ägg
Mjölk
Senap
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

50 g

Soltorkade tomater

37.5 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Ägg, Senap)

2 st

Tortillabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

300 g

Kycklingbröstfilé

½ st

Vitlöksklyfta

1 g

Torkad oregano

1 st

Sallad

1 st

Morot

2 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till sallad

½ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)3058 kJ
Energi (kcal)731 kcal
Fett31.1 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater67.5 g
varav socker18.3 g
Kostfiber12.1 g
Protein45.8 g
Salt5.8 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna palsternacka och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Ugnsstek kyckling
2

Placera kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper.

Krydda den med salt och Mamas Favorit på båda sidorna och ringla över en skvätt olivolja.

Tillaga i ugnen i 18–20 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, grovhacka soltorkade tomater.

Ansa sallad och separera salladsbladen.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlöksmajonnäs
4

Blanda majonnäs, gräddfil, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Förbered fyllning
5

När kycklingen är klar och det återstår 5 min av rotfruktens tillagningstid, lägg över kyckling i en medelstor skål och strimla köttet med två gafflar.

Rör ner vitlöksmajonnäs i skålen med kyckling.

Blanda en skvätt olivolja, salt, en nypa peppar, salladsblad och soltorkade tomater i en ny medelstor skål.

Fördela sallad och kyckling i mitten av varje tortilla. Vik in sidorna och rulla ihop till wraps.

Servera
6

Halvera wraps och lägg upp på tallrikar.

Servera med rotfrukter.