HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Fusion recept
Sesampanerad kycklingfilé

Sesampanerad kycklingfilé

med vitlöksris och dillsås

Barnvänlig

Open sesame! Den här veckan bjuder vi på krispig kycklingfilé som tillsammans med ett magiskt gott vitlöksris kommer att hypnotisera dina smaklökar och försätta dig i kulinarisk trans. Servera med zucchini, gröna bönor och en förtrollande dillsås som garanterat kommer få dig att tro på övernaturliga väsen.

Allergener:mjölkäggsesamglutensenap
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

½ st

Vitlöksklyfta

100 g

Basmatiris

150 g

Gröna bönor

1 st

Zucchini

2 st

Kycklingbröstfilé

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Citron

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 påse

Dill

1 paket

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör

(Innehållermjölk)

200 ml

Vatten

1 st

Ägg

(Innehållerägg)

Olivolja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3113 kJ
Energi (kcal)744 kcal
Fett32 g
varav mättat11 g
Kolhydrater60 g
varav socker8 g
Kostfiber4 g
Protein49 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skala och pressa vitlök [1/2 st, 2 pers].

Hetta upp smör och en skvätt olja i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök tills det doftar, 1-2 min.

Tillsätt basmatiris och kallt vatten* (se ingredienslistan) i kastrullen och rör om. Koka riset på låg värme under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.

2

Halvera gröna bönor. Skär zucchini i tunna skivor.

Lägg kycklingfiléer mellan två bakplåtspapper. Banka filéerna med en köttmallet eller kavel tills de har en jämn tjocklek, ca 1 cm tjock.

3

Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ägg med en gaffel i den första. Blanda panko, sesamfrön och salt i den andra.

Vänd kycklingfiléerna först i ägg* och se till att de är helt täckta, panera dem sedan i sesamblandningen. Lägg dem på en tallrik.

TIPS: Har du inte ägg hemma kan du använda 1 dl mjölk istället.

4

Hetta upp en rejäl skvätt olja i en stekpanna på medelvärme. När oljan är varm, stek den panerade kycklingen tills den är genomstekt och gyllene, 5-6 min på varje sida. Tillsätt mer olja om det behövs.

Placera sedan kycklingen på en tallrik med hushållspapper och täck över så den håller värmen.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Diska stekpannan och sätt tillbaka den på medelvärme med en skvätt olja*. Stek gröna bönor och zucchini tills de har mjuknat, 3-4 min.

Dela citron i två och skär ena halvan i klyftor.

Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], dill, majonnäs, citronjuice [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers], salt och peppar till en sås med en stavmixer.

6

Fördela vitlöksriset och den sesampanerade kycklingen mellan era tallrikar. Toppa med grönsakerna och ringla över dilldressing. Servera med citronklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!