The only thing better than a golden crust on tender chicken breast? Adding crunchy, flavoursome sesame seeds to the coating, giving you an Asian-inspired schnitzel that goes wonderfully with fragrant garlic-ginger rice and an easy veggie stir-fry. Enjoy the taste sensation!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Haricots verts
10
Sesamfrön
Kycklingbröstfilé
½
Vitlöksklyfta
100
Basmatiris
1
Zucchini
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Citron
75
Gräddfil
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Dill
1.33
Smör
1
Ägg
2
Vatten
Skala och pressa vitlök [1/2 st, 2 pers]. Hetta upp smör* och en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök tills det doftar, 1-2 min. Tillsätt basmatiris och kallt vatten* (se ingredienslistan) i kastrullen och rör om. Koka riset på låg värme under lock i 10 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.
Halvera gröna bönor. Skär zucchini i tunna skivor. Lägg kycklingfiléer mellan två bakplåtspapper. Banka filéerna med en köttmallet eller kavel tills de har en jämn tjocklek, ca 1 cm tjock.
Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ägg* med en gaffel i den första. Blanda panko, sesamfrön och salt* i den andra. Vänd kycklingfiléerna först i ägg* och se till att de är helt täckta, panera dem sedan i sesamblandningen. Lägg dem på en tallrik.TIPS: Har du inte ägg hemma kan du använda 1 dl mjölk istället.
Hetta upp en rejäl skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. När oljan är varm, stek den panerade kycklingen tills den är genomstekt och gyllene, 5-6 min på varje sida. Tillsätt mer olja* om det behövs. Placera sedan kycklingen på en tallrik med hushållspapper och täck över så den håller värmen. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Diska stekpannan och sätt tillbaka den på medelvärme med en skvätt olja*. Stek gröna bönor och zucchini tills de har mjuknat, 3-4 min. Dela citron i två och skär ena halvan i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], dill, majonnäs, citronjuice [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers], salt* och peppar* till en sås med en stavmixer.
Fördela vitlöksriset och den sesampanerade kycklingen mellan era tallrikar. Toppa med grönsakerna och ringla över dilldressing. Servera med citronklyftor vid sidan av.