HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Fusion recept
Sesampanerad kycklingfilé

Sesampanerad kycklingfilé

med vitlöksris och dillsås

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Open sesame! Den här veckan bjuder vi på krispig kycklingfilé som tillsammans med ett magiskt gott vitlöksris kommer att hypnotisera dina smaklökar och försätta dig i kulinarisk trans. Servera med courgette, gröna bönor och en förtrollande dillsås som garanterat kommer få dig att tro på övernaturliga väsen.

Allergener:mjölkglutenäggsesamsenapselleri
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

½ st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

100 g

Gröna bönor

220 g

Courgette

300 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Vetemjöl

(Innehållergluten)

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Citron

1 burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 påse

Dill

1 paket

Majonnäs

(Innehållerägg, senap, selleri, Kan innehålla spår av allergener)

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör

(Innehållermjölk)

300 ml

Vatten

1 st

Ägg

(Innehållerägg)

Olivolja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3941 kJ
Energi (kcal)942 kcal
Fett35 g
varav mättat14 g
Kolhydrater97 g
varav socker9 g
Kostfiber4 g
Protein55 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Koka vitlöksris
Koka vitlöksris
1

Skala och riv vitlök.

Hetta upp smör och en skvätt olja i en stor kastrull på medelvärme. Lägg till vitlök och fräs tills det doftar, 1-2 min.

Häll i ris och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i kastrullen och rör om. Koka riset på låg värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.

Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
2

Halvera gröna bönor. Skär courgette i tunna skivor.

Lägg kycklingfiléer mellan två stycken bakplåtspapper. Banka filéerna med en köttmallet eller kavel tills de har en jämn tjocklek, ca 1 cm tjock.

Panera kyckling
Panera kyckling
3

Blanda mjöl och en nypa salt i en djup tallrik. Vispa ägg med en gaffel i ytterligare en tallrik. Blanda sesamfrön och panko i en tredje tallrik.

Vänd filéerna först i mjölmixen, sedan i ägget och till sist i sesam- och pankomixen. Lägg filéerna på ytterligare en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du istället använda 1 dl mjölk (2 dl för 4 personer).

Stek filéer
Stek filéer
4

Hetta upp en rejäl skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kycklingfiléerna i 2-4 min per sida. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Sätt filéerna åt sidan på en tallrik med hushållspapper. Täck över så de håller värmen.

TIPS: Häll i en skvätt olja i pannan om den blir torr.

Stek grönsaker
Stek grönsaker
5

Diska stekpannan och sätt tillbaka den på medelvärme med en skvätt olja*. Stek gröna bönor och courgette tills de har mjuknat, 3-4 min.

Halvera citronen, skär ena halvan i klyftor.

Blanda gräddfil, dill, majonnäs, 1-2 msk citronjuice, salt och peppar till en sås med en stavmixer.

TIPS: Saknar du mixer? Finhacka dillen och blanda tillsammans med de andra ingredienserna i en skål.

Servera
Servera
6

Fördela riset mellan tallrikarna, toppa med stekta grönsaker och sesampanerad kycklingfilé. Häll dillsåsen över kycklingen och servera med citronklyftor vid sidan av. Smaklig måltid!