HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Kycklingpasta
topBanner
Krämig kycklingpasta

Krämig kycklingpasta

med sockerärtor och persilja

Null

Allergener:glutenmjölkäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Lök

Sockerärtor

Morot

Bladpersilja

Vitlöksklyfta

Ekologisk citron

Strimlad kycklinglårfilé

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Kycklingbuljong

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Senap

(Innehållersenap)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)32.1645 kJ
Energi (kcal)7.6875 kcal
Fett0.4063 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0.425 g
varav socker0.1 g
Protein0.4 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med vatten* och en generös nypa salt*. Finhacka lök och persilja. Halvera sockerärtor. Riv vitlök och citronzest [1/2 tsk | 1 tsk]. Halvera citronen. Skala och riv morotVIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Lägg i penne i kastrullen och låt koka i 11 min. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen och sätt åt sidan. Rör i en skvätt olja* och sätt på ett lock för att hålla värmen.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn lök och kyckling tills de har mjuknat och börjat ta färg, 5-8 min. Rör om regelbundet. Rör i sockerärtor, vitlök, crème fraiche, senap [1/2 paket, 2 pers], kycklingbuljong, citronzest och morötter. Stek i ytterligare 2-3 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Riv parmesan med ett rivjärn. 

5

Rör i persiljan i stekpannan. Krydda med salt*, peppar* och citronjuice efter smak. Lägg till pastan i stekpannan och rör om ordentligt. Värm försiktigt upp pastan på låg värme om den har kallnat. TIPS: Häll i en skvätt vatten om såsen är för tjock.

6

Fördela pastan mellan era tallrikar, strö över parmesan och hugg in!