topBanner
Krämig kycklingpasta

Krämig kycklingpasta

med sockerärtor, morot och persilja

Barnvänlig

Kasta dig in i ett italienskt inferno av smaker där tonerna av citrus gifter sig med mild senap och bildar en elegant kontrast till sockerärtans sötma. När du blandar pasta med krämig sås och kyckling i stekpannan frigörs aromer som du inte visste fanns. Glöm inte att låsa dörren - grannarna kommer att vallfärda när de känner doften!

Allergener:glutenmjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

1 påse

Sockerärtor

1 påse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

250 g

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

½ paket

Senap

(Innehållersenap)

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4422 kJ
Energi (kcal)1057 kcal
Fett42 g
varav mättat21 g
Kolhydrater111 g
varav socker16 g
Protein54 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med vatten och en generös nypa salt

Finhacka lök och persilja. Halvera sockerärtor.

Riv vitlök och citronzest [1/2 tsk | 1 tsk].

Halvera citronen. Skala och riv morot.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Lägg i penne i kastrullen och låt koka i 11 min. 

Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen och sätt åt sidan. Rör i en skvätt olja* och sätt på ett lock för att hålla värmen.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn lök och kyckling tills de har mjuknat och börjat ta färg, 5-8 min. Rör om regelbundet. 

Rör i sockerärtor, vitlök, crème fraiche, senap [1/2 paket, 2 pers], kycklingbuljong, citronzest och morötter. Stek i ytterligare 2-3 min. 

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Riv parmesan med ett rivjärn.

5

Rör i persiljan i stekpannan. Krydda med salt, peppar och citronjuice efter smak. 

Lägg till pastan i stekpannan och rör om ordentligt. Värm försiktigt upp pastan på låg värme om den har kallnat. 

TIPS: Häll i en skvätt vatten om såsen är för tjock.

6

Fördela pastan mellan era tallrikar, strö över parmesan och hugg in!

Smaklig måltid!

Obs! Vår oranga vän ville inte överglänsa de andra ingredienserna i fotostudion och valde därför att inte delta. Men i er kasse följer han med!