HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Krämig kycklingpasta

Krämig kycklingpasta

med parmesan och persilja

Barnvänlig
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Kasta dig in i ett italienskt inferno av smaker där tonerna av citrus gifter sig med mild senap och bildar en elegant kontrast till sockerärtans sötma. När du blandar pasta med krämig sås och kyckling i stekpannan frigörs aromer som du inte visste fanns. Glöm inte att låsa dörren - grannarna kommer att vallfärda när de känner doften!

Allergener:glutenmjölksenap
Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Lök

200 g

Sockerärtor

1 påse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

250 g

Penne

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

150 g

Crème fraîche

(Innehållermjölk)

25 g

Senap

(Innehållersenap)

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)4280 kJ
Energi (kcal)1023 kcal
Fett42 g
varav mättat21 g
Kolhydrater103 g
varav socker9 g
Kostfiber8 g
Protein53 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Halvera sockerärtor
Halvera sockerärtor
1

Koka upp en stor kastrull med vatten och en generös nypa salt.

Halvera, skala och skiva lök tunt. Dela sockerärtor på bredden. Finhacka persilja. Skala och riv vitlök. Halvera citron.

Koka pasta
Koka pasta
2

Häll i penne i kastrullen och låt koka i 11 min.

Häll av pastan i ett durkslag och sedan tillbaka i kastrullen. Rör i en skvätt olja* och sätt åt sidan med lock för att hålla värmen.

Bryn kyckling
Bryn kyckling
3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn lökskivor och kyckling tills de har mjuknat och börjat ta färg, 5-8 min. Rör om regelbundet.

Tillsätt sockerärtor, vitlök, crème fraîche och senap. Stek i ytterligare 2-3 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Riv ost
Riv ost
4

Riv parmesan.

Smaksätt med citron
Smaksätt med citron
5

Rör i den hackade persiljan i stekpannan. Krydda såsen med salt, peppar och citronjuice efter smak.

Lägg till pastan i stekpannan och rör om ordentligt. Värm försiktigt upp pastan på låg värme om den har kallnat.

TIPS: Häll i en skvätt vatten om såsen är för tjock.

Servera
Servera
6

Fördela pastan mellan era tallrikar, strö över parmesan och hugg in.

Smaklig måltid!