
Ikväll lagar vi vår egen pulled chicken av BBQ-kryddad kyckling som vi först rostar. Kycklingen får sällskap i ugnen av cajunkryddad paprika, morot och lök. Samtidigt kokar vi bulgur, som vi sen blandar med färsk spenat. Vi toppar härligheterna med en ljuvlig limedressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
30
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
85
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
30
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1
Paprika
2
Rödlök
1
Morot
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
½
Lime
1
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
4
Vatten (steg 2)
½
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft). Placera kyckling på ena sida av en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna skivor. Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på andra sidan av plåten. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15-25 min, tills grönsaker är mjuka och kyckling är genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].
Rör i bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills ‘al dente'.
Häll av i en sil, och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Under tiden, skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda yoghurt och limejuice [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål. Krydda med salt och peppar.

Skölj spenat.
Rör i spenat, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen med färdig bulguren.

Använd två gafflar för att riva tills kycklingen är helt strimlat.
Blanda riven kyckling, BBQ-sås [1/2 paket, 2P] och och en skvätt limesaft i en skål, tills kycklingen är täckt i sås.

Lägg upp spenatbulgur i skålar och toppa med BBQ pulled chicken, rostade grönsaker och limedressing