HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Afrikansk recept
Fiskgryta på gråsej

Fiskgryta på gråsej

med stenugnsbakad baguette

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Doppa dina smaklökar i en grönsakssprakande fiskgryta gjord på gråsej, den magra fisken som stoltserar med en mild, torskliknande smak. Låt courgette och rödlök suga åt sig av baharat kryddan och smaksätt med citronklyftor och friskt doftande basilikablad.

Allergener:Fiskgluten
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Courgette

1 st

Morot

1 påse

Baharat kryddmix

1 paket

Kikärtor

1 burk

Krossade tomater

1 påse

Basilika

250 g

Gråsej

(InnehållerFisk)

½ st

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2079 kJ
Energi (kcal)497 kcal
Fett7 g
varav mättat1 g
Kolhydrater62 g
varav socker18 g
Kostfiber15 g
Protein40 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
Fräs grönsaker
Fräs grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C. Halvera, skala och skär rödlök i tunna skivor. Finhacka vitlök. Halvera courgette på längden. Skala morot. Tärna courgette och morot i 1x1 cm stora kuber. Hetta upp en skvätt olja* i en stor djup stekpanna eller stor kastrull på medelvärme. Tillsätt rödlök, vitlök, courgette, morot och baharat kryddmix.Fräs grönsakerna under regelbunden omrörning tills de har mjuknat, 5-6 min.

Tillsätt kikärtor
Tillsätt kikärtor
2

Rensa och skölj kikärtor i en sil. Lägg ner kikärtorna i stekpannan.

Häll i tomater
Häll i tomater
3

Häll hackade tomater och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i stekpannan. Låt sjuda i ca 5 min.

Tillaga gråsej
Tillaga gråsej
4

Grovhacka basilika, spara några blad till servering. Dela gråsejfiléer i 2 cm breda bitar. Lägg bitarna i grytan och låt sjuda i 8-10 min. Tillsätt hackad basilika. Viktigt: Fisken är färdig när köttet är ogenomskinligt och vitt.

Smaksätt med citronjuice
Smaksätt med citronjuice
5

Baka brödet i 7-8 min i ugnen medan grytan sjuder. Dela citron i klyftor. Smaksätt grytan med lite citronjuice och krydda med salt och peppar.

Servera
Servera
6

Servera grytan i djupa skålar med basilikablad och smaksätt med resterande citronklyftor.  Smaklig måltid!