HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFiskgryta På Gråsej
topBanner
Fiskgryta på gråsej

Fiskgryta på gråsej

med stenugnsbakad baguette

Null

Allergener:fiskgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Gråsej

(Innehållerfisk)

2 dl

Rödlök

Vitlöksklyfta

Zucchini

Morot

Basilika

Kikärtor

Krossade tomater

Citron

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

Baharat kryddmix

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)510.0296 kJ
Energi (kcal)121.9 kcal
Fett3.22 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater12.995 g
varav socker0.7 g
Protein7.015 g
Salt0.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Halvera, skala och skär rödlök i tunna skivor. Finhacka vitlök. Halvera courgette på längden. Skala morot. Tärna courgette och morot i 1x1 cm stora kuber. Hetta upp en skvätt olja* i en stor djup stekpanna eller stor kastrull på medelvärme. Tillsätt rödlök, vitlök, courgette, morot och baharat kryddmix.Fräs grönsakerna under regelbunden omrörning tills de har mjuknat, 5-6 min. 

2

Rensa och skölj kikärtor i en sil. Lägg ner kikärtorna i stekpannan.

3

Häll hackade tomater och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i stekpannan. Låt sjuda i ca 5 min.

4

Grovhacka basilika, spara några blad till servering. Dela gråsejfiléer i 2 cm breda bitar. Lägg bitarna i grytan och låt sjuda i 8-10 min. Tillsätt hackad basilikaVIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är ogenomskinligt och vitt.

5

Baka brödet i 7-8 min i ugnen medan grytan sjuder. Dela citron i klyftor. Smaksätt grytan med lite citronjuice och krydda med salt* och peppar*.

6

Servera grytan i djupa skålar med basilikablad och smaksätt med resterande citronklyftor