Skip to main content
Fiskgryta på gråsej
Fiskgryta på gråsej

Fiskgryta på gråsej

med stenugnsbakad baguette

3.2
(21)

Null

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

Gråsej

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

1

Zucchini

1

Morot

1

Basilika

1

Kikärtor

1

Krossade tomater

1

Citrusfrukt

½

Baguette

2

Baharat kryddmix

Ingår inte i din leverans

2

Vatten

Näringsvärden

Energi (kcal)122 kcal
Energi (kJ)510 kJ
Fett3.2 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater13 g
varav socker0.7 g
Protein7 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Halvera, skala och skär rödlök i tunna skivor. Finhacka vitlök. Halvera courgette på längden. Skala morot. Tärna courgette och morot i 1x1 cm stora kuber. Hetta upp en skvätt olja* i en stor djup stekpanna eller stor kastrull på medelvärme. Tillsätt rödlök, vitlök, courgette, morot och baharat kryddmix.Fräs grönsakerna under regelbunden omrörning tills de har mjuknat, 5-6 min. 

2

Rensa och skölj kikärtor i en sil. Lägg ner kikärtorna i stekpannan.

3

Häll hackade tomater och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i stekpannan. Låt sjuda i ca 5 min.

4

Grovhacka basilika, spara några blad till servering. Dela gråsejfiléer i 2 cm breda bitar. Lägg bitarna i grytan och låt sjuda i 8-10 min. Tillsätt hackad basilikaVIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är ogenomskinligt och vitt.

5

Baka brödet i 7-8 min i ugnen medan grytan sjuder. Dela citron i klyftor. Smaksätt grytan med lite citronjuice och krydda med salt* och peppar*.

6

Servera grytan i djupa skålar med basilikablad och smaksätt med resterande citronklyftor