
Kolja är en supersmarrig fisk som påminner om torsk i smaken och den spelar huvudrollen i kvällens fiskrätt med inspiration från Indien. Vi serverar vår stekta kolja på en kryddig kikärtscurry med lök, morot och kokosmjölk och toppar med kachumber – en indisk sallad med tomat, gurka och koriander.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Morot
1 st
Lök
1 paket
Kikärtor
100 ml
Kokosmjölk
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
4 g
Milda Mahal
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Gurka
1 st
Tomat
1 portionspåse
Koriander
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)

Finhacka lök.
Riv morot (oskalad) grovt.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och morot i 1–2 min, eller tills mjuka.

Tillsätt Ginger Ninja och Milda Mahal till stekpannan. Stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt kikärtor (och kikärtsspad), kokosmjölk [1/2 paket, 2P], vatten [2 msk | 4 msk], grönsaksbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Sänk till medelvärme och sjud i 8–10 min, tills tjocknat.

Under tiden, grovhacka tomat och gurka.
Finhacka koriander.
Blanda tomat, gurka, koriander, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp kikärtscurry i skålar.
Toppa med fisk och kachumbersallad.