topBanner
Kycklingwok

Kycklingwok

med paprika, sockerärtor och ris

Dagens recept är fullproppad med nyttigheter och gröna läckerheter. Grönblanka sockerärtor, skivad paprika och mild salladslök utgör navet i den här kycklingwoken som kommer få barnen att äta som aldrig förr - och samtidigt ge dem all den näring som krävs för att växa upp och bli sina egna mästerkockar.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:selleriglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Morot

1 st

Röd paprika

2 st

Salladslök

200 g

Sockerärtor

1 st

Lime

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

150 g

Basmatiris

½ paket

Ketchup

1 paket

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

15 g

Honung

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2908 kJ
Energi (kcal)695 kcal
Fett19 g
varav mättat5 g
Kolhydrater83 g
varav socker19 g
Protein43 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en stor kastrull.

Skala och riv morot. Halvera paprika, ta bort stjälken och fröna och skiva tunt. Ansa och skiva salladslök tunt. Ansa sockerärtor. Halvera lime.

2

Rör i grönsaksbuljong och ris i kastrullen när vattnet kokar. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.

Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

3

Blanda ketchup, sojasås, honung och juice från en limehalva i en liten skål.

Skär den andra limehalvan i klyftor.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna eller wok på hög värme. När oljan är uppvärmd kan du fräsa kycklingstrimlorna tills de börjar få färg, 5 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Tillsätt paprika i stekpannan och fräs i ytterligare 5 min.

Lägg i sockerärtor och morot. Häll i såsen. Fräs under omrörning i 3-4 min.

Ta av stekpannan från värme när såsen börjar puttra.

6

Fördela riset i era skålar och toppa med den frästa kycklingen och grönsakerna. Servera med en limeklyfta och avsluta med att strö över med den hackade salladslöken. 

Smaklig måltid!