HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKycklingwok
topBanner
Kycklingwok

Kycklingwok

med paprika, sockerärtor och ris

Allergener:selleriglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lime

12.5 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

12.5 g

Basmatiris

⅓ msk

Ketchup

Strimlad kycklinglårfilé

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Honung

Morot

Röd paprika

Salladslök

Sockerärtor

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)262.9551 kJ
Energi (kcal)62.8478 kcal
Fett2.5935 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater9.2987 g
varav socker6.4 g
Protein0.375 g
Salt0.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en stor kastrull. Skala och riv morot. Halvera paprika, ta bort stjälken och fröna och skiva tunt. Ansa och skiva salladslök tunt. Ansa sockerärtor. Halvera lime.

2

Rör i grönsaksbuljong och ris i kastrullen när vattnet kokar. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

3

Blanda ketchup, sojasås, honung och juice från en limehalva i en liten skål. Skär den andra limehalvan i klyftor. 

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna eller wok på hög värme. När oljan är uppvärmd kan du fräsa kycklingstrimlorna tills de börjar få färg, 5 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa. 

5

Tillsätt paprika i stekpannan och fräs i ytterligare 5 min. Lägg i sockerärtor och morot. Häll i såsen. Fräs under omrörning i 3-4 min. Ta av stekpannan från värme när såsen börjar puttra. 

6

Fördela riset i era skålar och toppa med den frästa kycklingen och grönsakerna. Servera med en limeklyfta och avsluta med att strö över med den hackade salladslöken.