Kycklingwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingwok

Kycklingwok

med paprika, sockerärtor och ris

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Lime

Grönsaksbuljong

150

Basmatiris

12.5

Ketchup

Strimlad kycklinglårfilé

10

Sojasås

12.5

Honung

1

Morot

1

Röd paprika

2

Salladslök

200

Sockerärtor

Ingår inte i din leverans

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)63 kcal
Energi (kJ)263 kJ
Fett2.59 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater9.3 g
varav socker6.4 g
Protein0.38 g
Salt0.1 g

Instruktioner

1

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en stor kastrull. Skala och riv morot. Halvera paprika, ta bort stjälken och fröna och skiva tunt. Ansa och skiva salladslök tunt. Ansa sockerärtor. Halvera lime.

2

Rör i grönsaksbuljong och ris i kastrullen när vattnet kokar. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

3

Blanda ketchup, sojasås, honung och juice från en limehalva i en liten skål. Skär den andra limehalvan i klyftor. 

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna eller wok på hög värme. När oljan är uppvärmd kan du fräsa kycklingstrimlorna tills de börjar få färg, 5 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa. 

5

Tillsätt paprika i stekpannan och fräs i ytterligare 5 min. Lägg i sockerärtor och morot. Häll i såsen. Fräs under omrörning i 3-4 min. Ta av stekpannan från värme när såsen börjar puttra. 

6

Fördela riset i era skålar och toppa med den frästa kycklingen och grönsakerna. Servera med en limeklyfta och avsluta med att strö över med den hackade salladslöken.