Thailändsk kokos- och linsgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk kokos- och linsgryta

Thailändsk kokos- och linsgryta

med pak choi-ris och jordnötscrunch

I kväll lagar vi en krämig kokosgryta med linser med inspiration från det thailändska köket. Vi smaksätter vår gryta med vitlök, citrongräs, limesaft och ingefära och kokar fluffigt basmatiris med pak choi och smör att servera till. Sedan toppar vi med färska tomater, koriander och knaprig jordnötscrunch med panko för extra smak och textur.

Allergener:
Gluten
Vete
Jordnötter
Soja
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

1 st

Pak choi

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Citrongräs

100 g

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

1 st

Tomat

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

2 tsk

Ingefära

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

180 ml

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

2 dl

Vatten till gryta

¼ tsk

Salt till gryta

½ msk

Olja till jordnötscrunch

¼ tsk

Salt till jordnötscrunch

1 msk

Smör till ris

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3662 kJ
Energi (kcal)875 kcal
Fett40.6 g
varav mättat20.5 g
Kolhydrater101.1 g
varav socker6.4 g
Protein23.1 g
Salt6.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Fräs ingefära och vitlök
2

Under tiden, riv ingefära (oskalad) och vitlök fint.

Banka citrongräs med en träsked.

Skölj röda linser.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs vitlök och ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande.

Laga linsgryta
3

Rör ner kokosmjölk, röda linser, vatten, grönsaksbuljong, citrongräs, sojasås, salt och en nypa peppar i stekpannan.

Koka upp och sänk sedan till medellåg värme.

Sjud under lock tills linserna är mjuka, 20–22 min.

TIPS: Rör om då och då, så inte linserna fastnar i botten.

Gör jordnötscrunch
4

Under tiden, finhacka jordnötter.

Hetta upp olivolja i en ny medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko och jordnötter i 3–4 min, eller tills gyllene och krispiga.

Krydda med salt och en nypa peppar. Ställ åt sidan i en liten skål.

Tillsätt pak choi och smör
5

Grovhacka tomat och pak choi.

Skär lime i klyftor.

Krydda linsgrytan med en nypa salt och peppar. Tillsätt limesaft.

Rör ner pak choi och smör i ris precis innan servering. Plocka bort citrongräs från grytan.

Servera
6

Lägg upp ris och linsgryta i djupa tallrikar.

Toppa med färsk tomat och jordnötscrunch.

Garnera med rivna korianderblad och servera med resterande limeklyftor.