HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTagliolini
topBanner
Tagliolini

Tagliolini

med krämig pesto, tomat och zucchini

Slå dig till bords och rulla gaffeln full av färsk tagliolini och krämig pastasås, och känn smakerna av rostad tomat och zucchini, citron, vitlök och pikant pesto. En allt annat än basic pastarätt som du kastar ihop på nolltid!

Taggar:Snabb
Allergener:MjölkSulfiterÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Basilika

½ paket

Crème fraiche

(InnehållerMjölk)

8 g

Grönsaksbuljong

½ st

Zucchini

2 st

Tomat

60 g

Pesto, grön

(InnehållerMjölk, Sulfiter)

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

250 g

Tagliolini

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)332 kcal
Energi (kJ)1388 kJ
Fett27.51 g
varav mättat10.5 g
Kolhydrater9.11 g
varav socker7.3 g
Protein7.93 g
Salt2.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i halvmånar. Grovhacka tomat i 2 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i ca 15 min, eller tills de är mjuka.

2

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest [1/4 tsk | 1/2 tsk] och dela citron i klyftor. Grovhacka basilika.

3

När det återstår ca 5 min av grönsakernas tillagningstid, koka pasta i 3-4 min eller tills den är 'al dente'. Spara lite pastavatten [1 msk | 2 msk], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olivolja*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P], citronzest, grönsaksbuljong och pastavatten. Rör om och sjud i 1-2 min eller tills såsen är uppvärmd. 

5

Rör i pesto, ugnsrostad tomat och zucchini samt pastan i såsen. Blanda väl. Tillsätt en skvätt citronjuice och smaka av med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela pasta och krämig pestosås med ugnsrostad tomat och zucchini mellan era tallrikar. Strö över riven ost och basilika. Servera med citronklyftor.