HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTagliatelle Toscana
topBanner
Tagliatelle Toscana

Tagliatelle Toscana

med rostade grönsaker och spröd pangrattato

Skäm bort familjen med en förförisk toskansk tagliatelle som bjuder på en fantastisk tomatsås med färsk basilika, crème fraiche och vår färdiga kryddblandning Mamas favorit. Tomatsåsen får sällskap i stekpannan av perfekt kokt tagliatelle, och serveras med rostad zucchini, paprika och rödlök, och en krispig vitlökspangratto.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerimjölkglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Röd paprika

110 g

Zucchini

1 st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehållermjölk)

1 portionspåse

Basilika

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

250 g

Tagliatelle

(Innehållergluten, äggKan innehållaägg, soja, senap)

4 g

Mamas Favorit

(Innehållerägg)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt* (steg 5)

1 msk

Olivolja* (steg 4)

½ msk

Olivolja* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)825.625 kcal
Energi (kJ)3454.415 kJ
Fett30.836 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater111.7147 g
varav socker25 g
Protein25.361 g
Salt5.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp vatten* och en generös nypa salt* i en medelstor kastrull. Kärna ur och skär paprika i tunna skivor. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna halvmånar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Placera rödlök, paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min, tills mjuka.

2

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten, och koka under omrörning i 2-3 min, tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten* [1 dl | 2 dl] och häll av resten. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja* och sätt åt sidan under lock. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

3

Finhacka vitlök. Finhacka basilikablad (spara lite till garnering).

4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko under omrörning tills gyllene, 2-3 min. Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan i en medelstor skål.

5

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek Mamas favorit och resterande vitlök i 30 sek. Tillsätt krossade tomater, pastavatten, och grönsaksbuljong. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar*. Sjud i 2-3 min på medelvärme, och rör i crème fraiche [½ paket, 2P]. Ta av stekpannan från värme och rör i basilika och pasta. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

6

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med rostade grönsaker, basilika och vitlökspangrattato och hyvlad hårdost.