Skip to main content

Tagliatelle

med krämig pesto, tomat och zucchini

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Selleri
Sulfiter
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ekologisk citron

1 st

Basilika

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

½ st

Zucchini

2 st

Tomat

60 g

Pesto, grön

(Innehåller: Mjölk, Sulfiter)

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

250 g

Tagliatelle, färsk

(Innehåller: Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: cashewnöt, Blötdjur, Mjölk, Nötter, Kräftdjur, Ägg, Soja, Senap, Fisk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)3192 kJ
Energi (kcal)763 kcal
Fett38.4 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater84.4 g
varav socker10.7 g
Kostfiber6.7 g
Protein20.8 g
Salt3.1 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium11 mg
Iron0.3 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär zucchini i halvmånar. Grovhacka tomat i 2 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i ca 15 min, eller tills de är mjuka.

Förbered frukt & grönt
2

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Finhacka eller pressa vitlök. Dela citron i klyftor. Grovhacka basilika.

Koka pasta
3

När det återstår ca 5 min av grönsakernas tillagningstid, koka pasta i 3-4 min eller tills den är 'al dente'. Spara lite pastavatten [1 msk | 2 msk], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olivolja*.

Koka sås
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong och pastavatten. Rör om och sjud i 1-2 min eller tills såsen är uppvärmd. 

Tillsätt pesto
5

Rör i pesto, ugnsrostad tomat och zucchini samt pastan i såsen. Blanda väl. Tillsätt en skvätt citronjuice och smaka av med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela pasta och krämig pestosås med ugnsrostad tomat och zucchini mellan era tallrikar. Strö över riven ost och basilika. Servera med citronklyftor.