Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Ekologisk citron
1 st
Basilika
½ paket
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
8 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
½ st
Zucchini
2 st
Tomat
60 g
Pesto, grön
(Innehåller: Mjölk, Sulfiter)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
250 g
Tagliatelle, färsk
(Innehåller: Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: cashewnöt, Blötdjur, Mjölk, Nötter, Kräftdjur, Ägg, Soja, Senap, Fisk)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär zucchini i halvmånar. Grovhacka tomat i 2 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i ca 15 min, eller tills de är mjuka.
Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Finhacka eller pressa vitlök. Dela citron i klyftor. Grovhacka basilika.
När det återstår ca 5 min av grönsakernas tillagningstid, koka pasta i 3-4 min eller tills den är 'al dente'. Spara lite pastavatten [1 msk | 2 msk], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olivolja*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong och pastavatten. Rör om och sjud i 1-2 min eller tills såsen är uppvärmd.
Rör i pesto, ugnsrostad tomat och zucchini samt pastan i såsen. Blanda väl. Tillsätt en skvätt citronjuice och smaka av med en nypa salt* och peppar*.
Fördela pasta och krämig pestosås med ugnsrostad tomat och zucchini mellan era tallrikar. Strö över riven ost och basilika. Servera med citronklyftor.