Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
3 g
Tex-Mex
1 burk
Majs
Minitortillas
75 g
Gräddfil
25 ml
Vitvinsvinäger
1 st
Rödlök
1 st
Lime
1 portionspåse
Koriander
2 st
Tomat
2 st
Morot
g
Nötfärs
2 msk
Vatten
efter behov
Socker
Sätt ugnen på 200°C. Skala och halvera rödlök. Skär den ena halvan i tunna skivor. Blanda vitvinsvinäger, vatten* (se mängd i ingredienslistan), en nypa salt* och en generös nypa socker* i en skål. Dela de tunna löksskivorna i individuella bitar och lägg i skålen. Blanda runt och sätt skålen åt sidan.
Finhacka den andra halvan av rödlöken. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Grovhacka koriander. Grovriv morot. Dela lime i klyftor.
Hetta upp en skvätt olja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs den hackade löken i 1 min. Tillsätt nötfärs och Hello Mexico kryddmix, rör om och stek i 5-6 min. Sänk värmen och stek tills köttfärsen är genomstekt, 6-7 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Blanda tomat, koriander och morot i en skål medan köttfärsen steks. Smaksätt med limejuice [2 klyftor, 2 pers | 4 klyftor, 4 pers], en nypa salt* och peppar* - er salsan är klar!
Häll av majsen i en sil. Hetta upp en torr stekpanna och rosta majsen i 3-4 min tills den fått små svarta fläckar - håll ett noga öga så de inte bränns vid! Värm tortillabrödet i ugnen i 1-2 min tills de är genomvarma (men inte krispiga!).
Fyll tortillan med kryddig köttfärs, salsa, picklad rödlök, rostad majs och en klick gräddfil. Servera med limeklyftorna nära till hands för en extra syrlig kick.