Skip to main content
Tacos på nötkött

Tacos på nötkött

med rostad majs, picklade rödlök och morotssalsa

Taggar:
Enkel
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

3 g

Tex-Mex

1 burk

Majs

Minitortillas

75 g

Gräddfil

25 ml

Vitvinsvinäger

1 st

Rödlök

1 st

Lime

1 portionspåse

Koriander

2 st

Tomat

2 st

Morot

g

Nötfärs

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten

efter behov

Socker

Näringsvärden

Energi (kJ)1892 kJ
Energi (kcal)452 kcal
Fett10.7 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater72.1 g
varav socker5.6 g
Kostfiber6.7 g
Protein12.7 g
Salt1.7 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och halvera rödlök. Skär den ena halvan i tunna skivor. Blanda vitvinsvinäger, vatten* (se mängd i ingredienslistan), en nypa salt* och en generös nypa socker* i en skål. Dela de tunna löksskivorna i individuella bitar och lägg i skålen. Blanda runt och sätt skålen åt sidan.

2

Finhacka den andra halvan av rödlöken. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Grovhacka koriander. Grovriv morot. Dela lime i klyftor. 

3

Hetta upp en skvätt olja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs den hackade löken i 1 min. Tillsätt nötfärs och Hello Mexico kryddmix, rör om och stek i 5-6 min. Sänk värmen och stek tills köttfärsen är genomstekt, 6-7 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Blanda tomat, koriander och morot i en skål medan köttfärsen steks. Smaksätt med limejuice [2 klyftor, 2 pers | 4 klyftor, 4 pers], en nypa salt* och peppar* - er salsan är klar!

5

Häll av majsen i en sil. Hetta upp en torr stekpanna och rosta majsen i 3-4 min tills den fått små svarta fläckar - håll ett noga öga så de inte bränns vid! Värm tortillabrödet i ugnen i 1-2 min tills de är genomvarma (men inte krispiga!).

6

Fyll tortillan med kryddig köttfärs, salsa, picklad rödlök, rostad majs och en klick gräddfil. Servera med limeklyftorna nära till hands för en extra syrlig kick.