
Veckans fiskrätt kommer att bli en favorit för hela familjen. Krispig, perfekt stekt lax med underbar gul currysås med pak choi, vitlök, ingefära, morot och chili serveras med jasminris.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150
Jasminris
250
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
4
Ga-Laksa
200
Kokosmjölk
1
Ingefära
1
Pak choi
1
Morot
1
Röd chili
1
Vitlöksklyfta
4
Curry-On
1
Morot
¼
Salt
3
Vatten

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Riv ingefära. Finhacka (eller pressa) vitlök. Skär morot i tunna stavar. Grovhacka pak choi. Finhacka chili.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min. Tillsätt pak choi, vitlök och en skvätt vatten* och stek i 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över till en skål och täck över.

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Dutta laxen torr med hushållspapper, och salta och peppra på båda sidor. Stek lax i 3-4 min på varje sida, börja med skinnsidan. För över till en tallrik. TIPS: Placera fisken med skinnet uppe på tallriken, så håller den sig krispig. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Torka av stekpannan och sätt tillbaka den på medelhög värme. Tillsätt kokosmjölk, Ga-Laksa, Curry-on, salt* och ingefära. Rör om tills uppvärmd, ca 1-2 min.

Lägg upp ris och grönsaker i skålar. Toppa med lax, och häll sås runt om laxen. Garnera med chili.