Vår snabba cajunkryddade kycklingsallad är en riktig räddare i nöden när du har ont om tid men vill laga en god middag. Vi serverar stekt kyckling och rostade kikärtor på en bädd av sallad och morot i en krämig yoghurtdressing med lime och aioli. Middag på nolltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
390 g
Kikärtor
200 g
Romansallad
1 st
Rödlök
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Morot
1 st
Lime
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
¼ tsk
Salt till kikärtor
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Häll av kikärtor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem med en sked eller stekspade.
Blanda med en skvätt olivolja, salt, Hello Sunrise och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och rödlök och krydda med salt, Ay Cajun-ba och en nypa peppar.
Stek i 4–5 min, eller tills kycklingen är gyllene och genomstekt. Vänd då och då.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Medan kyckling steks, ansa sallad. Separera och grovhacka salladsblad.
Riv morot (oskalad) grovt.
Halvera lime.
Blanda yoghurt, aioli, en skvätt limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Vänd ner sallad och morot i skålen med dressing.
Lägg upp sallad i skålar och toppa med kyckling och rödlök.
Strö över kikärtor och servera med resterande limeklyftor.