Snabb cajunkryddad kycklingsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Snabb cajunkryddad kycklingsallad

med krispiga kikärtor och limedressing

Vår snabba cajunkryddade kycklingsallad är en riktig räddare i nöden när du har ont om tid men vill laga en god middag. Vi serverar stekt kyckling och rostade kikärtor på en bädd av sallad och morot i en krämig yoghurtdressing med lime och aioli. Middag på nolltid!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Max 50g kolhydrater
Under 650 kcal
Glutenfri
Allergener:
Ägg
Senap
Sulfiter
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

390 g

Kikärtor

200 g

Romansallad

1 st

Rödlök

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Morot

1 st

Lime

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kikärtor

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2584 kJ
Energi (kcal)618 kcal
Fett32.6 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater33.5 g
varav socker10.8 g
Protein47.8 g
Salt3.6 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Häll av kikärtor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem med en sked eller stekspade.

Blanda med en skvätt olivolja, salt, Hello Sunrise och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills gyllene.

2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och rödlök och krydda med salt, Ay Cajun-ba och en nypa peppar.

Stek i 4–5 min, eller tills kycklingen är gyllene och genomstekt. Vänd då och då.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Medan kyckling steks, ansa sallad. Separera och grovhacka salladsblad.

Riv morot (oskalad) grovt.

Halvera lime.

Blanda yoghurt, aioli, en skvätt limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Vänd ner sallad och morot i skålen med dressing.

4

Lägg upp sallad i skålar och toppa med kyckling och rödlök.

Strö över kikärtor och servera med resterande limeklyftor.