Upplev smaken av Italien med vår snabba soppa, där stekt fläskfärs och gröna linser får sällskap av paprika, morot och krossade tomater. Vi toppar den värmande soppan med basilikaolja och smulad salladsost – snabbt, lätt och jättegott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Fläskfärs
1 st
Paprika
390 g
Gröna linser
(Kan innehålla spår av: Gluten)
390 g
Krossade tomater, vitlök & lök
1 st
Morot
1 g
Chiliflakes
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Basilika
50 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)
2 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
3 dl
Vatten till sås
1 tsk
Socker till sås
½ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till pesto
2 msk
Olja till pesto
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Tärna morot i 1 cm stora kuber.
Finhacka basilika.
Häll av och skölj linser.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs, paprika och morot i 4–5 min, eller tills färsen är brynt och grönsakerna börjar mjukna.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt linser, krossade tomater, kycklingbuljong, chiliflakes, vatten, socker, salt och en nypa peppar till stekpannan.
Blanda basilika, salt och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Häll upp soppa i skålar.
Ringla över basilikaolja och smula över salladsost.