Snabb italiensk lins- och blandfärssoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Snabb italiensk lins- och blandfärssoppa

med paprika och basilikaolja

Upplev smaken av Italien med vår snabba soppa, där stekt fläskfärs och gröna linser får sällskap av paprika, morot och krossade tomater. Vi toppar den värmande soppan med basilikaolja och smulad salladsost – snabbt, lätt och jättegott!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Fläskfärs

1 st

Paprika

390 g

Gröna linser

(Kan innehålla spår av: Gluten)

390 g

Krossade tomater, vitlök & lök

1 st

Morot

1 g

Chiliflakes

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Basilika

50 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

3 dl

Vatten till sås

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till pesto

2 msk

Olja till pesto

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3657 kJ
Energi (kcal)874 kcal
Fett65.5 g
varav mättat20.2 g
Kolhydrater40.5 g
varav socker21 g
Protein33.2 g
Salt6.4 g

Instruktioner

1

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Tärna morot i 1 cm stora kuber.

Finhacka basilika.

Häll av och skölj linser.

2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek blandfärs, paprika och morot i 4–5 min, eller tills färsen är brynt och grönsakerna börjar mjukna. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Tillsätt linser, krossade tomater, kycklingbuljong, chiliflakes, vatten, socker, salt och en nypa peppar till stekpannan.

Blanda basilika, salt och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

4

Häll upp soppa i skålar.

Ringla över basilikaolja och smula över salladsost.