När du är sugen på en snabb och mättande middag som smakar riktigt gott är vår smarriga pasta Alfredo med kyckling räddaren i nöden! Vi vänder spaghetti i en krämig ost- och gräddsås med kyckling, vitlök, grönkål och smör och toppar den med rostad lök och riven ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
100 g
Grönkål, skuren
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Medelhavets Pärla
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Lök
1 st
Rostad lök
(Innehåller: Gluten, Vete)
2 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Smör till pasta
¼ tsk
Salt till pasta
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.
Tillsätt kyckling, lök och vitlök och krydda med salt, Medelhavets Pärla och en generös nypa peppar.
Stek i 2–3 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd då och då.
Tillsätt grönkål, kycklingbuljong, matlagningsgrädde, salt och pastavatten och sjud i 4–5 min, tills grönkål mjuknar.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Vänd ner pasta, smör, hälften av den rivna osten, salt och en nypa peppar i såsen.
Lägg upp pasta i djupa skålar.
Toppa med rostad lök och resterande riven ost.