Snabb pasta Alfredo och kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Snabb pasta Alfredo och kyckling

med krämig ostsås och grönkål

När du är sugen på en snabb och mättande middag som smakar riktigt gott är vår smarriga pasta Alfredo med kyckling räddaren i nöden! Vi vänder spaghetti i en krämig ost- och gräddsås med kyckling, vitlök, grönkål och smör och toppar den med rostad lök och riven ost.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Comfort Food
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Spaghetti

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

100 g

Grönkål, skuren

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Medelhavets Pärla

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Lök

1 st

Rostad lök

(Innehåller: Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

2 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Smör till pasta

¼ tsk

Salt till pasta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4272 kJ
Energi (kcal)1021 kcal
Fett51.5 g
varav mättat28.5 g
Kolhydrater86.2 g
varav socker12.1 g
Protein55.1 g
Salt3.6 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt kyckling, lök och vitlök och krydda med salt, Medelhavets Pärla och en generös nypa peppar.

Stek i 2–3 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd då och då.

Tillsätt grönkål, kycklingbuljong, matlagningsgrädde, salt och pastavatten och sjud i 4–5 min, tills grönkål mjuknar.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Vänd ner pasta, smör, hälften av den rivna osten, salt och en nypa peppar i såsen.

4

Lägg upp pasta i djupa skålar.

Toppa med rostad lök och resterande riven ost.