Spansk blandfärstoppad paella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk blandfärstoppad paella

Spansk blandfärstoppad paella

med citronyoghurtsås och rucola

Testa en klassiker från det spanska köket med vår krämiga paella! Vi toppar med kryddig blandfärs, färsk rucola och en svalkande yoghurtsås med citron för en fulländad kulinarisk fiesta.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Paprika

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 burk

Tomatpuré

250 g

Blandfärs

2 g

Spiskummin, malen

4 g

Rökt paprikapulver

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Citron

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till sås

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3356 kJ
Energi (kcal)802 kcal
Fett38.9 g
varav mättat14.1 g
Kolhydrater76.4 g
varav socker11.6 g
Protein31.6 g
Salt3.3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka lök och paprika.

Finhacka eller pressa vitlök.

Koka ris
2

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Stek lök och paprika i 1–2 min, eller tills gyllene och väldoftande.

Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris, tomatpuré och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Stek färs
3

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt blandfärs och krydda med salt, en nypa peppar, spiskummin och rökt paprikapulver. Stek i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda sås
4

Under tiden, halvera citron och pressa en generös skvätt citronsaft i en liten skål.

Rör ner yoghurt, salt och en nypa peppar. Ställ åt sidan.

Skölj rucola.

Blanda sallad
5

Blanda rucola, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp paella i skålar.

Toppa med blandfärs, rucola och citronyoghurtsås.