Testa en klassiker från det spanska köket med vår krämiga paella! Vi toppar med kryddig blandfärs, färsk rucola och en svalkande yoghurtsås med citron för en fulländad kulinarisk fiesta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Paprika
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Jasminris
1 burk
Tomatpuré
250 g
Blandfärs
2 g
Spiskummin, malen
4 g
Rökt paprikapulver
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Citron
40 g
Rucola
1 msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till sås
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Finhacka lök och paprika.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.
Stek lök och paprika i 1–2 min, eller tills gyllene och väldoftande.
Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris, tomatpuré och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt blandfärs och krydda med salt, en nypa peppar, spiskummin och rökt paprikapulver. Stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, halvera citron och pressa en generös skvätt citronsaft i en liten skål.
Rör ner yoghurt, salt och en nypa peppar. Ställ åt sidan.
Skölj rucola.
Blanda rucola, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Lägg upp paella i skålar.
Toppa med blandfärs, rucola och citronyoghurtsås.