Skip to main content
Tonfisk- & mozzarellapasta på sicilianskt vis

Tonfisk- & mozzarellapasta på sicilianskt vis

med rostade pinjenötter och riven ost

Dröm dig bort till Sicilien med kvällens goda pastarätt som är färdig på bara en kvart. Vi smaksätter tonfisksåsen med vitlök och tomatpuré, och riven ost och färsk mozzarella gör pastan extra krämig. Persilja och rostade pinjenötter på toppen ger extra smak och textur.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Rigatoni

10 g

Pinjenötter

160 g

Tonfisk i vatten

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Tomat

35 g

Tomatpuré

20 g

Finriven ost

1 st

Bladpersilja

62.5 g

Mozzarella

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2935 kJ
Energi (kcal)702 kcal
Fett25.9 g
varav mättat11.2 g
Kolhydrater78.7 g
varav socker12.4 g
Kostfiber5.1 g
Protein36.8 g
Salt2.1 g
Trans Fat0.2 g
Potassium303.6 mg
Calcium19.8 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Rosta pinjenötter
2

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. 

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Häll av tonfisk.

Finhacka rödlök och finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka tomat.

3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök, tomat och vitlök i 2–3 min, eller tills mjuka.

Tillsätt tomatpuré, tonfisk, sparat pastavatten, smör, hälften av den rivna osten, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller tills såsen tjocknar något.

Vänd ner pasta i såsen.

Under tiden, häll av mozzarella och riv i mindre bitar.

4

Lägg upp pasta i skålar och toppa med resterande riven ost, mozzarella och pinjenötter.

Strö över rivna persiljeblad.