Tonfisk- & mozzarellapasta på sicilianskt vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Tonfisk- & mozzarellapasta på sicilianskt vis

med rostade pinjenötter och riven ost

Dröm dig bort till Sicilien med kvällens goda pastarätt som är färdig på bara en kvart. Vi smaksätter tonfisksåsen med vitlök och tomatpuré, och riven ost och färsk mozzarella gör pastan extra krämig. Persilja och rostade pinjenötter på toppen ger extra smak och textur.

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

160 g

Tonfisk i vatten

(Innehåller Fisk)

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Tomat

1 st

Tomatpuré

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2935 kJ
Energi (kcal)702 kcal
Fett25.9 g
varav mättat11.2 g
Kolhydrater78.7 g
varav socker12.4 g
Protein37 g
Salt2.1 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. 

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Häll av tonfisk.

Finhacka rödlök och finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka tomat.

3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök, tomat och vitlök i 2–3 min, eller tills mjuka.

Tillsätt tomatpuré, tonfisk, sparat pastavatten, smör, hälften av den rivna osten, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller tills såsen tjocknar något.

Vänd ner pasta i såsen.

Under tiden, häll av mozzarella och riv i mindre bitar.

4

Lägg upp pasta i skålar och toppa med resterande riven ost, mozzarella och pinjenötter.

Strö över rivna persiljeblad.