Skip to main content
Ugnsstekt korv i löksås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt korv i löksås

Ugnsstekt korv i löksås

med vitlöksmos och frisk äppelsallad

På jakt efter en snabb och lättlagad middag som hela familjen kommer att gilla? I kväll bjuder vi på ugnsstekt korv som serveras med vitlöksdoftande potatismos, kål- och äppelsallad och en underbart god löksås.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Schwefeldioxide und Sulfite
Hvede
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

½ st

Lök

500 g

Bakpotatis

60 g

Rödvinssås

150 g

Kålmix

25 ml

Sojasås

1 st

Vitlöksklyfta

320 g

Korv

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Mjöl till sås

2 msk

Vatten till sås

½ tsk

Socker till sås

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Socker till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3472 kJ
Energi (kcal)830 kcal
Fett46.4 g
varav mättat16.3 g
Kolhydrater74.3 g
varav socker20.5 g
Kostfiber10 g
Protein24.5 g
Salt7.1 g
Iron0.3 mg

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Ugnsstek korv
2

Placera korv på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 15 min, eller tills gyllene och genomstekta.

Stek lök
3

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 5–6 min, eller tills mjuk.

Laga sås
4

Tillsätt mjöl och rör runt.

Tillsätt rödvinssås, sojasås, vatten och socker och sjud i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat.

Blanda sallad
5

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda en skvätt citronsaft, olivolja, salt och socker i en stor skål.

Vänd ner äpple och kålmix i skålen med dressing precis före servering.

Servera
6

Lägg upp korv, vitlöksmos och sallad på tallrikar.

Toppa korv med löksås.