Skip to main content
Power up-vegopizza inspirerad av Lucario

Power up-vegopizza inspirerad av Lucario

med mozzarella och krispig äppelsallad

Sugen på pizza? Här är en rolig variant med massor av grönsaker – perfekt för alla som vill bli lika starka som Lucario. En fräsch äppelsallad vid sidan av ger extra crunch.

Taggar:
Barnvänlig
Vegetarisk
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

195 g

Krossade tomater, vitlök & lök

50 g

Soltorkade tomater

1 st

Zucchini

1 st

Basilika

60 g

Salladsmix

1 st

Äpple

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Rödlök

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Råg, Vete, Kamut, Korn, Jordnötter, Havre, Nötter, Gluten)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3599 kJ
Energi (kcal)860 kcal
Fett27.6 g
varav mättat10.5 g
Kolhydrater115.9 g
varav socker24 g
Kostfiber7.3 g
Protein37.9 g
Salt6 g
Potassium57.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.

Halvera rödlök och skär den i tunna skivor. 

Skär zucchini i tunna skivor. 

Grovhacka soltorkade tomater.

Blanda rödlök, soltorkade tomater och zucchini med olivolja och salt i en stor skål. 

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut. 

2

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. 

Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.

Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.

Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.

3

Blanda krossade tomater, socker och salt i en liten skål.

Bre ut tomatsåsen jämnt över pizzabotten.

Toppa med ett lager finriven ost och lägg sedan på zucchini, rödlök och soltorkade tomater. 

Riv mozzarella i stora bitar och lägg dem över hela pizzan. 

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

4

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. 

Skölj salladsmix. 

5

Blanda pumpakärnor, salladsmix och äpple med salt och olivolja i en stor skål.

Plocka basilikablad. 

6

Lägg upp pizzabitar på tallrikar och toppa med rivna basilikablad. 

Servera med äppelsallad.