Skip to main content
Indiska ”loaded fries” och vegostrimlor
Indiska ”loaded fries” och vegostrimlor

Indiska ”loaded fries” och vegostrimlor

med knapriga jordnötter och srirachamajo

Skäm bort dina smaklökar på en kulinarisk resa österut med våra loaded fries med indiska kryddor. Vi blandar curryrostade pommes med kryddiga vegostrimlor och chili- och vitlöksolja och avslutar med krispig topping på tomat, koriander och jordnötter.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Glutenfri
Allergener:
Soja
Jordnötter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Goan Xacuti

1 st

Koriander

200 g

Veganska strimlor

1 st

Lime

2 st

Tomat

4 g

Curry-On

20 g

Saltade jordnötter

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 st

Rödlök

10 g

Sesamfrön

Salladsmix

Röd chili

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till vitlöksolja

¼ tsk

Salt till salsa

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Vatten till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)3285 kJ
Energi (kcal)785 kcal
Fett43 g
varav mättat5 g
Kolhydrater69.6 g
varav socker12.6 g
Kostfiber13.8 g
Protein26.5 g
Salt5 g
Trans Fat0.2 g
Potassium1453.6 mg
Calcium19.8 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Curry-On, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

Vänd rostade pommes med sesamfrön.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda olivolja, chiliflakes, vitlök och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

3

Grovhacka jordnötter och koriander.

Finhacka tomat.

Halvera lime.

Blanda tomat, jordnötter, koriander, en skvätt limesaft och salt i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Skär rödlök i tunna skivor.

Skölj spenat.

4

Blanda mjöl och salt i en djup tallrik. Vänd vegostrimlor i blandningen.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek vegostrimlor med lök i 3–4 min, eller tills brynta.

5

Tillsätt Goan xacuti till pannan och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande.

Blanda vatten och srirachamajonnäs i en liten skål och ställ åt sidan.

Vänd pommes med spenat, vegostrimlor och vitlöksolja precis innan servering.

6

Lägg upp loaded fries i skålar och ringla över srirachamajonnäs.

Toppa med tomat- och koriandermix.