Skip to main content
Panerad sej

Panerad sej

med apelsinsallad och pommes

Hur låter hemgjorda fiskpinnar och hemgjorda pommes till middag? Här kommer ett enkelt recept i fish-and-chips-stil som steg-för-steg guidar dig så du lyckas galant med dessa favoriter. Servera med en uppfriskande sallad på apelsin och kålmix samt senapsaioli. Det här är alltså riktigt gott, om vi får säga det själva!

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Apelsin

1 portionspåse

Körvel

Strimlad salladsmix

25 g

Pankoströbröd

4 g

Vitlöksflörter

250 g

Sej

80 g

Aioli

12 g

Senap

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

3 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)3556 kJ
Energi (kcal)850 kcal
Fett40.7 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater87.9 g
varav socker16.2 g
Kostfiber11 g
Protein36.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Medan pommesen är i ugnen, skär bort apelsinskalet och grovhacka fruktköttet. Finhacka körvel. Torka fisk torr med hushållspapper och skär i 2 cm breda bitar på en separat skärbräda.

Panera fisk
3

Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko, Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Vänd fisk först i ägg*, sedan i pankon. Pressa lite extra så att paneringen fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan. TIPS FÖR 4 PERS: Fördela pankomixen i två djupa tallrikar och panera fisken i två omgångar. På så sätt blir inte pankon för fuktig efterhand.

Stek fisk
4

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 3-4 min på varje sida tills genomstekt och gyllene. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Förbered sallad & sås
5

Medan fisken steks, blanda apelsin, strimlad salladsmix, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Blanda aioli, senap och körvel i en liten skål. TIPS: Tillsätt extra senap om du gillar smaken!

Servera
6

Fördela pommes, panerad sej och apelsinssallad mellan era tallrikar. Servera med senapsaioli.