Skip to main content
Cajunpanerad sej

Cajunpanerad sej

med pommes, paprikasalsa och aioli

4.3
(1,3 tn)

Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med hemgjorda pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Ägg
Senap
Gluten
Vete
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Sej

(Innehåller: Fisk)

1

Bladpersilja

2

Tomat

40

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

7.5

Balsamvinäger

1

Paprika

30

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

500

Potatis

8

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

1

Socker (steg 3)

1

Vetemjöl (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kcal)596 kcal
Energi (kJ)2493 kJ
Fett17.4 g
varav mättat2.1 g
Kolhydrater75.8 g
varav socker15.6 g
Protein34.5 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Finhacka tomat och persilja. Kärna ur och finhacka paprika.

Förbered paprikasalsa
3

Blanda tomat, paprika och persilja i en skål. Tillsätt med balsamvinäger [1/2 paket, 2P], socker* [1 tsk | 2 tsk] och smaka av med salt* och peppar*. Blanda väl.

Panera fisk
4

Placera fisk i en djup tallrik och täck med hälften av Ay Cajun-ban. Ta fram 3 djupa tallrikar till. Blanda mjöl* [1 msk | 2 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Lägg panko och resterande Ay Cajun-ba i den tredje. Vänd fisk först i mjöl*, sen i ägg* och tillsist i panko. Placera på en ren tallrik.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek fisk i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik klädd med hushållspapper. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov.

Servera
6

Lägg upp salsa och pommes på tallrikar tillsammans med cajunpanerad sej. Servera aioli vid sidan av.