Skip to main content
Rostad grönsaks- och mozzarellasallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostad grönsaks- och mozzarellasallad

Rostad grönsaks- och mozzarellasallad

med kalamataoliver och balsamicodressing

Kvällens sallad med spanska influenser blir en mättande middag med massor av goda grönsaker! Vi vänder rostad potatis, paprika, rödlök och kikärtor med rucola och toppar med mozzarella, färsk tomat, kalamataoliver och en smakrik balsamicodressing.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Selleri
Senap
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

195 g

Kikärtor

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

24 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Tomat

40 g

Rucola

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

30 g

Kalamataoliver

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 tsk

Socker till dressing

2 msk

Olja till dressing

½ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2363 kJ
Energi (kcal)565 kcal
Fett30.3 g
varav mättat9.8 g
Kolhydrater50.9 g
varav socker13.8 g
Protein19.8 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis och paprika (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Häll av kikärtor.

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Rosta grönsaker
2

Placera potatis, paprika, rödlök och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Hello Sunrise, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda dressing
3

Under tiden, blanda balsamvinäger, socker, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered råvaror
4

Skär tomat i 1 cm breda klyftor.

Häll av och riv mozzarella i bitar.

Grovhacka oliver.

Tillsätt rucola.
5

Skölj rucola.

Vänd rucola med rostade grönsaker när de har svalnat något.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker i skålar och toppa med mozzarella, tomat och oliver.

Ringla över balsamicodressing.