Marinerad rumpstek och söt senapssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerad rumpstek och söt senapssås

Marinerad rumpstek och söt senapssås

med varm potatissallad och salladsost

En klassisk festmåltid när den är som bäst: stekt rumpstek med en ljummen potatissallad. Rumpsteken marinerar vi i vår smakrika kryddblandning Panamat innan den steks till perfektion! Potatissalladen gör vi genom att rosta potatis och zucchini och blanda dem med spenat, dill, pumpakärnor och salladsost. Vill du ha ännu fler smaksensationer? Inga problem, vi toppar nämligen härligheterna med en både söt och syrlig senapssås med honung och citron!

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Dill

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

½ st

Zucchini

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Citron

4 g

Panamat

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

300 g

Rumpstek

400 g

Småpotatis

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5546 kJ
Energi (kcal)1326 kcal
Fett49.8 g
varav mättat19.9 g
Kolhydrater41.5 g
varav socker8.9 g
Protein47.1 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Marinera kött
1

Värm ugnen till 240 °/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat.

Vänd kött med Panamat, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en skål. Ställ åt sidan i marinaden. 

Rosta potatis
2

Halvera potatis och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm breda skivor.

Placera zucchini på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. 

Blanda senapssås
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pumpakärnor i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan en skål.

Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda crème fraiche, majonnäs, honung- och senapsdressing, en skvätt citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt mer citronsaft efter smak.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.

PÅ GRILLEN: Grilla kött i 1 min per sida. Sänk till medellåg värme eller flytta kött till indirekt värme. Stek i ytterligare 1–2 min per sida för medium rare. Lägg på locket efter varje vändning.

Blanda potatissallad
5

Grovhacka dill.

Skölj spenat.

Vänd färdig potatis och zucchini med spenat, dill och pumpakärnor på plåten. Smula över salladsost och blanda väl.

Servera
6

Lägg upp potatissallad och kött på tallrikar.

Ringla över senapssås.

Servera med resterande citronklyftor vid sidan av och resterande sås i en skål.