En klassisk festmåltid när den är som bäst: stekt rumpstek med en ljummen potatissallad. Rumpsteken marinerar vi i vår smakrika kryddblandning Panamat innan den steks till perfektion! Potatissalladen gör vi genom att rosta potatis och zucchini och blanda dem med spenat, dill, pumpakärnor och salladsost. Vill du ha ännu fler smaksensationer? Inga problem, vi toppar nämligen härligheterna med en både söt och syrlig senapssås med honung och citron!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Dill
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Zucchini
60 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
½ st
Citron
4 g
Panamat
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
300 g
Rumpstek
400 g
Småpotatis
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 1)
Värm ugnen till 240 °/220 °C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat.
Vänd kött med Panamat, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en skål. Ställ åt sidan i marinaden.
Halvera potatis och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm breda skivor.
Placera zucchini på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pumpakärnor i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan en skål.
Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda crème fraiche, majonnäs, honung- och senapsdressing, en skvätt citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt mer citronsaft efter smak.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.
PÅ GRILLEN: Grilla kött i 1 min per sida. Sänk till medellåg värme eller flytta kött till indirekt värme. Stek i ytterligare 1–2 min per sida för medium rare. Lägg på locket efter varje vändning.
Grovhacka dill.
Skölj spenat.
Vänd färdig potatis och zucchini med spenat, dill och pumpakärnor på plåten. Smula över salladsost och blanda väl.
Lägg upp potatissallad och kött på tallrikar.
Ringla över senapssås.
Servera med resterande citronklyftor vid sidan av och resterande sås i en skål.