Marinerad rumpstek och söt senapssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerad rumpstek och söt senapssås

Marinerad rumpstek och söt senapssås

med varm potatissallad och salladsost

En klassisk festmåltid när den är som bäst: stekt rumpstek med en ljummen potatissallad. Rumpsteken marinerar vi i vår smakrika kryddblandning Panamat innan den steks till perfektion! Potatissalladen gör vi genom att rosta potatis och zucchini och blanda dem med spenat, dill, pumpakärnor och salladsost. Vill du ha ännu fler smaksensationer? Inga problem, vi toppar nämligen härligheterna med en både söt och syrlig senapssås med honung och citron!

Taggar:
Max 50g kolhydrater
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Dill

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

½ st

Zucchini

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Citron

4 g

Panamat

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

300 g

Rumpstek

400 g

Småpotatis

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5543 kJ
Energi (kcal)1325 kcal
Fett49.6 g
varav mättat19.9 g
Kolhydrater41.4 g
varav socker8.9 g
Protein47.1 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Marinera kött
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Förvärm din grill så att den blir väldigt het.

Ta fram kött så det blir rumstempererat. Blanda det med Panamat, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en skål, och marinera kött. 

Rosta potatis
2

Halvera potatis och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm breda skivor.

Placera zucchini på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. 

Blanda dressing
3

Hetta upp en stor stekpanna på meedlhög värme.

Stek pumpakärnor i 3-4 min, eller tills gyllene. Lägg över dem i en skål.

Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda crème fraiche, majonnäs, honung- och senapsdressing, en skvätt citronjuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Tillsätt eventuellt mer citronjuice efter smak.

Grilla kött
4

Grilla kött i 2-3 min per sida, eller tills tillagad så som du önskar. Lägg över på en tallrik.

Blanda potatissallad
5

Grovhacka dill.

Skölj spenat.

När potatis är färdig, tillsätt spenat, dill och pumpakärnor till bakplåten och smula över salladsost. Blanda väl.

Servera
6

Lägg upp potatissallad och rumpstek på tallriken. 

Ringla över citron- och honungsdressing.

Servera med resterande citronklyftor vid sidan av och resterande dressing i en skål.