En klassisk festmåltid när den är som bäst: stekt rumpstek med en ljummen potatissallad. Rumpsteken marinerar vi i vår smakrika kryddblandning Panamat innan den steks till perfektion! Potatissalladen gör vi genom att rosta potatis och zucchini och blanda dem med spenat, dill, pumpakärnor och salladsost. Vill du ha ännu fler smaksensationer? Inga problem, vi toppar nämligen härligheterna med en både söt och syrlig senapssås med honung och citron!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Dill
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
½ st
Zucchini
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Citron
4 g
Panamat
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
300 g
Rumpstek
400 g
Småpotatis
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 1)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Förvärm din grill så att den blir väldigt het.
Ta fram kött så det blir rumstempererat. Blanda det med Panamat, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en skål, och marinera kött.
Halvera potatis och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.
Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm breda skivor.
Placera zucchini på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Hetta upp en stor stekpanna på meedlhög värme.
Stek pumpakärnor i 3-4 min, eller tills gyllene. Lägg över dem i en skål.
Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda crème fraiche, majonnäs, honung- och senapsdressing, en skvätt citronjuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Tillsätt eventuellt mer citronjuice efter smak.
Grilla kött i 2-3 min per sida, eller tills tillagad så som du önskar. Lägg över på en tallrik.
Grovhacka dill.
Skölj spenat.
När potatis är färdig, tillsätt spenat, dill och pumpakärnor till bakplåten och smula över salladsost. Blanda väl.
Lägg upp potatissallad och rumpstek på tallriken.
Ringla över citron- och honungsdressing.
Servera med resterande citronklyftor vid sidan av och resterande dressing i en skål.