Skip to main content
Kycklingwok

Kycklingwok

med spetskål och aprikoschutney

Varsågod - en perfekt rätt att servera när middagen ska gå fort! På ynka 25 minuter wokar du ihop kycklingstrimlor med krispiga grönsaker med en smakrik kryddblandning och krämig kokosmjölk. Servera med fluffigt jasminris, koriander och aprikoschutney, och njut av varje tugga.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

250 ml

Kokosmjölk

8 g

Ga-Laksa

150 g

Jasminris

2 st

Morot

2 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Lime

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 3)

dl

Vatten (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)3639 kJ
Energi (kcal)870 kcal
Fett44.3 g
varav mättat24.7 g
Kolhydrater76.8 g
varav socker12.9 g
Kostfiber6.5 g
Protein44.4 g
Salt14.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Riv morot. Finhacka vitlök.

Laga kycklingwok
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek kyckling i 3-4 min och krydda med en nypa salt*. Tillsätt goan xacuti och en nypa chili flakes. Stek i 1 min. Rör ner spetskål, morot och vitlök och woka i 2-4 min. Sänk till medelhög värme, tillsätt kokosmjölk, salt* [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa socker* och peppar*. Koka i 5-6 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Tillsätt limejuice
4

Halvera lime. Smaksätt woken med limejuice. Dela resterande lime i klyftor.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander (spara lite till garnering) och tillsätt den till stekpannan. Smaksätt även med en nypa salt* och socker*.

Servera
6

Fördela ris, kycklingwok och spetskål mellan era tallrikar. Toppa med aprikoschutney, garnera med koriander och en nypa chili flakes (efter smak). Servera med limeklyftor.