I kväll gör vi supergod, perfekt stekt krispig kyckling med läckra tillbehör. Krispig ugnsrostad broccoli, ris och krämig vitlöksdressing. En favorit för hela familjen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
150 g
Långkornigt vitt ris
4 g
Vitlöksflörter
25 g
Majonnäs
25 g
Pankoströbröd
250 g
Broccoli
300 g
Kycklingbröstfilé
75 g
Yoghurt
½ st
Vitlöksklyfta
4 g
Grönsaksbuljong
2 st
Morot
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till kött
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris, Ginger Ninja, grönsaksbuljong och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar. Skär morot i 2 cm stora bitar.
Placera broccoli och morot på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Rosta i 10–15 min eller tills gyllene.
Vispa ägg i en skål.
Blanda panko med Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar i en ny skål.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Krydda den med salt.
Vänd kyckling först i ägg och sen i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 7–10 min, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, yoghurt och majonnäs i en liten skål.
VIKTIGT: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. 2) Tillsätt extra olivolja vid behov.
Fördela ris, rostade grönsaker och kyckling på tallrikar. Toppa med en klick vitlöksdressing.