Skip to main content
Kryddig panerad kyckling
Kryddig panerad kyckling

Kryddig panerad kyckling

med rostad broccoli och vitlöksdressing

I kväll gör vi supergod, perfekt stekt krispig kyckling med läckra tillbehör. Krispig ugnsrostad broccoli, ris och krämig vitlöksdressing. En favorit för hela familjen.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

150 g

Långkornigt vitt ris

4 g

Vitlöksflörter

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

250 g

Broccoli

300 g

Kycklingbröstfilé

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)3474 kJ
Energi (kcal)830 kcal
Fett28.2 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater87.2 g
varav socker10.3 g
Kostfiber8.5 g
Protein52.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.9 g
Calcium0.5 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. 

Rör i ris, Ginger Ninja, grönsaksbuljong och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Dela broccoli
2

Skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar. Skär morot i 2 cm stora bitar.

Placera broccoli och morot på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Rosta i 10–15 min eller tills gyllene.

Förbered panering
3

Vispa ägg i en skål.

Blanda panko med Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar i en ny skål.

Panera kyckling
4

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm. 

Krydda den med salt.

Vänd kyckling först i ägg och sen i panko. Placera på en tallrik. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek kyckling i 7–10 min, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, yoghurt och majonnäs i en liten skål.

VIKTIGT: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. 2) Tillsätt extra olivolja vid behov.

Servera
6

Fördela ris, rostade grönsaker och kyckling på tallrikar. Toppa med en klick vitlöksdressing.