Skip to main content
Krispig prosciutto och krämig pärlcouscous
Krispig prosciutto och krämig pärlcouscous

Krispig prosciutto och krämig pärlcouscous

med rostade grönsaker och spenat

4.2
(1,4 tn)

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. I kväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med krispig prosciutto och krämig pärlcouscous på grädde. Vi kokar pärlcouscous som vi blandar med spenat, pesto, zucchini och rödlök. Vi toppar salladen med rostade tomater, riven ost och krispig prosciutto.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

30 g

Calabresepesto

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Ägg, Lupin, Senap, Soja)

4 g

Kycklingbuljong

30 g

Spenat

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

50 g

Prosciutto

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 st

Rödlök

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker till tomat

1 msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Smör till couscous

4 dl

Vatten till pärlcouscous

¼ tsk

Salt till pärlcouscous

Näringsvärden

Energi (kJ)3045 kJ
Energi (kcal)728 kcal
Fett34.5 g
varav mättat18.1 g
Kolhydrater78.5 g
varav socker15 g
Kostfiber6.7 g
Protein24.6 g
Salt5.2 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.2 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Halvera körsbärstomater. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt och blanda med balsamvinäger, socker och en nypa salt.

Placera zucchini och rödlök på andra sidan och blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.

Koka pärlcouscous
2

Smält smör i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs Jorden Runt i 30 sek.

Tillsätt vatten och kycklingbuljong och koka upp.

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills "al dente". Häll av vattnet.

Rosta prosciutto
3

Fördela prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills krispig.

Tillsätt spenat
4

Under tiden, skölj spenat.

Rör i spenaten med färdig pärlcouscous tills spenaten har mjuknat.

Tillsätt rostade grönsaker
5

När grönsakerna är färdigrostade, rör i zucchini, rödlök, calabresepesto och matlagningsgrädde i kastrullen med pärlcouscous.

Krydda med salt och en nypa peppar.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar.

Toppa med rostad tomat och riven ost.

Bryt prosciutto i små bitar och strö dem ovanpå.