Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. I kväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med krispig prosciutto och krämig pärlcouscous på grädde. Vi kokar pärlcouscous som vi blandar med spenat, pesto, zucchini och rödlök. Vi toppar salladen med rostade tomater, riven ost och krispig prosciutto.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Zucchini
30 g
Calabresepesto
75 ml
Matlagningsgrädde
125 g
Körsbärstomater
170 g
Pärlcouscous
4 g
Kycklingbuljong
30 g
Spenat
12 ml
Balsamvinäger
50 g
Prosciutto
20 g
Finriven ost
1 st
Rödlök
4 g
Jorden Runt
1 tsk
Socker till tomat
1 msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Smör till couscous
4 dl
Vatten till pärlcouscous
¼ tsk
Salt till pärlcouscous
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Halvera körsbärstomater. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.
Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt och blanda med balsamvinäger, socker och en nypa salt.
Placera zucchini och rödlök på andra sidan och blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.
Smält smör i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs Jorden Runt i 30 sek.
Tillsätt vatten och kycklingbuljong och koka upp.
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills "al dente". Häll av vattnet.
Fördela prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills krispig.
Under tiden, skölj spenat.
Rör i spenaten med färdig pärlcouscous tills spenaten har mjuknat.
När grönsakerna är färdigrostade, rör i zucchini, rödlök, calabresepesto och matlagningsgrädde i kastrullen med pärlcouscous.
Krydda med salt och en nypa peppar.
Lägg upp pärlcouscous i skålar.
Toppa med rostad tomat och riven ost.
Bryt prosciutto i små bitar och strö dem ovanpå.