Skip to main content
Krämig prosciuttopasta med strimlad kycklingbröstfilé
Krämig prosciuttopasta  med strimlad kycklingbröstfilé

Krämig prosciuttopasta med strimlad kycklingbröstfilé

med stekt portabello och färsk basilika

Prosciutto är det italienska ordet för skinka. Vi kallar den även parmaskinka, och den används ofta utan tillberedning till tapas. I kväll provar vi något nytt och använder den i en härlig pastarätt, blandad med portabello, spenat och basilika.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Zucchini

150 g

Portabello

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

30 g

Spenat

2 st

Vitlöksklyfta

180 g

Rigatoni

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

50 g

Prosciutto

1 st

Basilika

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Lök

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3651 kJ
Energi (kcal)873 kcal
Fett34.9 g
varav mättat21.4 g
Kolhydrater79.3 g
varav socker12 g
Kostfiber5.9 g
Protein62.4 g
Salt3.7 g
Potassium357.6 mg
Calcium11.5 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär portabello i tunna skivor.

Finhacka lök och vitlök.

Grovhacka basilika.

Skölj spenat.

Skär zucchini i 2 cm stora bitar.

Grovhacka prosciutto.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11–12 min, eller tills "al dente".

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Fräs prosciutto
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs prosciutto i 3–4 min, tills krispig.

Lägg över den till en tallrik med hushållspapper.

Koka sås
4

Hetta upp stekpannan på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Tillsätt lök, zucchini, portabello och vitlök. Stek i 4–5 min, eller tills de börjar mjukna.

Tillsätt kycklingbuljong, matlagningsgrädde, salt och basilika. Koka i 2–3 min, eller tills såsen börjar tjockna.

Blanda pasta och sås
5

Tillsätt pasta, spenat och hälften av prosciutton till stekpannan, och blanda väl.

Krydda generöst med peppar.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med resterande prosciutto och hyvlad ost.