Dagen till ära bjuder vi på en riktig Lady och Lufsen-middag! Den består av vitlökskryddade köttbullar som först bryns och sedan får sjuda i en gräddig rödvinsdoftande sås med lök och morot som vi smaksätter med soja, worcestershiresås och kycklingbuljong. Vi vänder ner kokt rigatoni och färsk spenat i såsen och toppar med hackad persilja – sedan är det bara att hugga in.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Rigatoni
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
250 g
Blandfärs
4 g
Vitlöksflörter
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Lök
1 st
Morot
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
60 g
Rödvinssås
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
4 g
Kycklingbuljong
60 g
Spenat
1 st
Bladpersilja
1 st
Ägg (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Riv lök och morot (oskalad) grovt.
Blanda blandfärs, Vitlöksflörter, ägg [1 st | 2 st], panko och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar (5 per person) med fuktiga händer och placera dem på en tallrik.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar, vänd dem regelbundet, i 5–6 min.
När köttbullar är brynta, tillsätt lök och morot och stek ytterligare 5 min, tils genomstekta.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Tillsätt rödvinssås, matlagningsgrädde, worcestershiresås, kycklingbuljong och sparat kokvatten till stekpannan. Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min.
Skölj spenat.
Grovhacka persilja.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen ser torr ut.
Vänd ner spenat, kokt pasta, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i såsen.
Lägg upp pasta i skålar och toppa med persilja.