Teriyakisås är en japansk sås som kännetecknas av sin sötsura smak. Ikväll steker vi kyckling gyllene och blandar den sen med teriyakisås. Vi serverar vår kyckling-teriyaki med vitlöksris med smör, och en ljuvlig sesam-gurksallad med spenat och lime. Vi toppar härligheterna med asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
150 g
Jasminris
75 g
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Gurka
30 g
Spenat
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Socker till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Smör till ris
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med en nypa salt, och stek den i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt.
Rör i teriyakisås och se till att kycklingen täcks. Sjud i 1 min, tills genomvarmt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skölj spenat. Halvera lime. Skär gurka i halvmånar.
Blanda sesamfrön, spenat, gurka, olivolja, socker, salt och en generös skvätt limesaft i en stor skål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Precis innan servering, rör i vitlök och smör med riset.
Lägg upp ris i skålar och toppa med kyckling-teriyaki.
Servera med sesam-gurksallad och asiatisk majonnäs.