Japansk kyckling-teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk kyckling-teriyaki

Japansk kyckling-teriyaki

med gurksallad och asiatisk majonnäs

Teriyakisås är en japansk sås som kännetecknas av sin sötsura smak. Ikväll steker vi kyckling gyllene och blandar den sen med teriyakisås. Vi serverar vår kyckling-teriyaki med vitlöksris med smör, och en ljuvlig sesam-gurksallad med spenat och lime. Vi toppar härligheterna med asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

150 g

Jasminris

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Gurka

30 g

Spenat

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Socker till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Smör till ris

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3482 kJ
Energi (kcal)832 kcal
Fett38.7 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater79.5 g
varav socker13.6 g
Protein42.9 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Stek kyckling
2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med en nypa salt, och stek den i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt.

Rör i teriyakisås och se till att kycklingen täcks. Sjud i 1 min, tills genomvarmt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör sesam-gurksallad
3

Under tiden, skölj spenat. Halvera lime. Skär gurka i halvmånar.

Blanda sesamfrön, spenat, gurka, olivolja, socker, salt och en generös skvätt limesaft i en stor skål.

Finhacka eller pressa vitlök.

Precis innan servering, rör i vitlök och smör med riset.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med kyckling-teriyaki.

Servera med sesam-gurksallad och asiatisk majonnäs.