Skip to main content
Snabb japansk kyckling-teriyaki
Snabb japansk kyckling-teriyaki

Snabb japansk kyckling-teriyaki

med gurksallad och asiatisk majonnäs

Teriyakisås är en japansk sås som kännetecknas av sin sötsura smak. I kväll steker vi kyckling gyllene och blandar den sen med teriyakisås. Vi serverar vår kyckling-teriyaki med vitlöksris med smör, och en ljuvlig sesam-gurksallad med spenat och lime. Vi toppar härligheterna med asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

150 g

Jasminris

75 g

Teriyakisås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam)

1 st

Gurka

30 g

Spenat

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Socker till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Smör till ris

Näringsvärden

Energi (kJ)3496 kJ
Energi (kcal)835 kcal
Fett39.1 g
varav mättat8.7 g
Kolhydrater79.2 g
varav socker13.6 g
Kostfiber2.6 g
Protein43.4 g
Salt5.4 g
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Stek kyckling
2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med salt. Stek i 4–5 min, tills gyllene och genomstekt, rör om då och då.

Rör i teriyakisås och se till att kycklingen täcks. Sjud i 1 min, tills genomvarmt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör sesam-gurksallad
3

Under tiden, skölj spenat. Halvera lime. Skär gurka i halvmånar.

Blanda sesamfrön, spenat, gurka, olivolja, socker, salt och en generös skvätt limesaft i en stor skål.

Finhacka eller pressa vitlök.

Precis innan servering, rör i vitlök och smör med riset.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med kyckling-teriyaki.

Servera med sesam-gurksallad och asiatisk majonnäs.