Ikväll lagar vi läckra halloumiburgare med krämig pestodressing med majonnäs. Supergoda tillbehör är karamelliserad lök och hemgjorda, krispiga klyftpotatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15 ml
Balsamvinäger
200 g
Halloumi
2 st
Briochebröd
30 g
Pesto, grön
1 st
Tomat
1 st
Lök
30 g
Salladsmix
500 g
Potatis
50 g
Majonnäs
efter behov
Socker (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor. Placera klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med salt* och peppar* och vänd. Baka i 25-30 min.
Skär halloumi i tunna skivor (3 per pers). Skär lök och tomat i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och stek under omrörning i 5-6 min. Rör i balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa socker*. Stek i 3-5 min, och överför sedan till en liten skål.
Blanda pesto och majonnäs i en liten skål.
Värm hamburgerbröd på gallret i ugnen i 3 min, när det återstår 5 min av baktiden för klyftpotatis. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi 2 min på varje sida.
Dela bröden på mitten och bre på pestodressing. Toppa med salladsmix, tomatskivor, halloumi och karamelliserad lök. Servera med klyftpotatis och resterande salladsmix.