Skip to main content
Halloumiburgare

Halloumiburgare

med krämig pestodressing och klyftpotatis

Ikväll lagar vi läckra halloumiburgare med krämig pestodressing med majonnäs. Supergoda tillbehör är karamelliserad lök och hemgjorda, krispiga klyftpotatis.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

15 ml

Balsamvinäger

200 g

Halloumi

2 st

Briochebröd

30 g

Pesto, grön

1 st

Tomat

1 st

Lök

30 g

Salladsmix

500 g

Potatis

50 g

Majonnäs

Ingår inte i din leverans

efter behov

Socker (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)3243 kJ
Energi (kcal)775 kcal
Fett48.8 g
varav mättat17.1 g
Kolhydrater56.2 g
varav socker10.3 g
Kostfiber5.3 g
Protein30.4 g
Salt3.5 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1330.6 mg
Calcium14.3 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Baka klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor. Placera klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med salt* och peppar* och vänd. Baka i 25-30 min.

Förbered halloumi
2

Skär halloumi i tunna skivor (3 per pers). Skär lök och tomat i tunna skivor.

Karamellisera lök
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och stek under omrörning i 5-6 min. Rör i balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa socker*. Stek i 3-5 min, och överför sedan till en liten skål.

Blanda pestodressing
4

Blanda pesto och majonnäs i en liten skål.

Värm bröd
5

Värm hamburgerbröd på gallret i ugnen i 3 min, när det återstår 5 min av baktiden för klyftpotatis. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi 2 min på varje sida.

Servera
6

Dela bröden på mitten och bre på pestodressing. Toppa med salladsmix, tomatskivor, halloumi och karamelliserad lök. Servera med klyftpotatis och resterande salladsmix.