Fried chicken with creamy pepper sauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Fried chicken with creamy pepper sauce

med rostade grönsaker och krämig pepparsås

Vem kan säga nej till kyckling, rostad potatis och grönsaker, och en fantastisk pepparsås? Vi rostar potatis, rödlök, morot och paprika som vi har kryddat med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Medelhavsdröm. Samtidigt steker vi kyckling till perfektion og lagar en ljuvlig pepparsås med grädde och persilja!

Taggar:
Enkel
Under 650 kcal
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Rödlök

2 st

Morot

500 g

Potatis

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Zucchini

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2464 kJ
Energi (kcal)589 kcal
Fett32.7 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater60.4 g
varav socker16.3 g
Protein43.9 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Sätt på ugnen
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

2

Halvera potatis (oskalad) och tärna i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm klyftor. Dela morot (oskalad) i 1 cm stavar. Skär paprika i 1 cm strimlor. Finhacka persilja.

3

Placera potatis, rödlök, morot och paprika på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, Medelhavsdröm, och en stor nypa salt och peppar. Sprid ut jämnt över plåten, och rosta i ugnen tills möra, 25-30 min. TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 5-6 min på varje sida, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt och peppar. Överför till en tallrik och täck med folie. TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Tillaga pepparsås
5

Sänk stekpannan till medelvärme. Tillsätt en skvätt vatten, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong och en stor nypa peppar. Tillsätt den avrunna köttsaften från kycklingen, och sjud tills genomvarmt, 2-3 min.  Rör i persilja (spara lite till garnering) och smaka av med salt.

6

Lägg upp kyckling och rostade grönsaker på tallrikar. Toppa med krämig pepparsås och strö över resterande persilja.