Skip to main content
Creamy Coconut pork

Creamy Coconut pork

with pak choi and south asian laksa spice mix

Varsågod - en perfekt rätt att servera när middagen ska gå fort! På ynka 25 minuter wokar du ihop kycklingstrimlor med krispiga grönsaker med en smakrik kryddblandning och krämig kokosmjölk. Servera med fluffigt jasminris, koriander och aprikoschutney, och njut av varje tugga.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskkotlett hel

200 ml

Kokosmjölk

8 g

Ga-Laksa

150 g

Jasminris

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Pak choi

½ st

Citrusfrukt

1 st

Salladslök

½ st

Chili

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)3143 kJ
Energi (kcal)751 kcal
Fett34.6 g
varav mättat20.2 g
Kolhydrater77.7 g
varav socker9.9 g
Kostfiber4.9 g
Protein41.4 g
Salt3.8 g
Potassium265.6 mg
Calcium60.9 mg
Iron0.8 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Riv morot. Finhacka vitlök.

Laga kycklingwok
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek kyckling i 3-4 min och krydda med en nypa salt*. Tillsätt goan xacuti och en nypa chili flakes. Stek i 1 min. Rör ner spetskål, morot och vitlök och woka i 2-4 min. Sänk till medelhög värme, tillsätt kokosmjölk, salt* [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa socker* och peppar*. Koka i 5-6 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Tillsätt limejuice
4

Halvera lime. Smaksätt woken med limejuice. Dela resterande lime i klyftor.

5

Grovhacka koriander (spara lite till garnering) och tillsätt den till stekpannan. Smaksätt även med en nypa salt* och socker*.

6

Fördela ris, kycklingwok och spetskål mellan era tallrikar. Toppa med aprikoschutney, garnera med koriander och en nypa chili flakes (efter smak). Servera med limeklyftor.