Cajunpanerad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanerad fläskkotlett

Cajunpanerad fläskkotlett

med krämigt sötpotatismos och kålsallad

Servera familjen fläskkotlett, som paneras i panko och vår färdiga cajunkryddblandning Ay Cajun-ba. Ett spännande tillbehör är sötpotatismos som säkert blir en ny favorit för hela familjen. Vi serverar kvällens härligheter med en vacker grön och orange kålsallad med morot och persilja.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

30 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

450 g

Sötpotatis

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

250 g

Skivad fläskkotlett

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 1)

1 st

Ägg (steg 2)

2 msk

Mjölk (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)665 kcal
Energi (kJ)2781 kJ
Fett31.4 g
varav mättat13.6 g
Kolhydrater57.7 g
varav socker8.8 g
Protein36.9 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Mosa sötpotatis
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka den i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa den tillsammans med smör* [2 msk | 4 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sätt åt sidan under lock.

Förbered råvaror
2

Skär lime i klyftor. Riv morot. Grovhacka persilja. Blanda Ay Cajun-ba, panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar* i en skål. Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] med en gaffel i en ny skål.

Panera kött
3

Vänd kött först i ägg* och sedan i pankomix. Pressa pankon mot kött så att den fastnar. Lägg sedan över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan

Förbered kålsallad
5

Blanda limejuice [1 msk | 2 msk], morot, salladsmix, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Servera
6

Lägg upp sötpotatismos, cajunpanerad fläskkotlett och kålsallad på tallrikar. Garnera med resterande persilja.