HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBBQ Pork
topBanner
BBQ Pork

BBQ Pork

med majsris och gräddfil

En amerikansk klassiker med fläskkött som får fantastisk smak av sriracha, bbq-sauce och ketchup. För att uppväga den något tunga kötträtten, har vi blandat ris med paprika, morot och majs.

Taggar:StarkSnabbUnder 650 kcal
Allergener:mjölksenapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Majs

10 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

300 g

Morot

60 g

Sriracha

25 g

Fläskkotlett hel

3 dl

Salladslök

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)

Röd paprika

Ketchup

Basmatiris

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1337.1016 kJ
Energi (kcal)319.575 kcal
Fett10.82 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater22.04 g
varav socker15.1 g
Protein32.48 g
Salt1.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt ris och en nypa salt*, rör om och koka under lock på låg värme i 10 min. Ta av från värmen och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka salladslök, paprika och oskalad morot. Skölj majsen. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt majs, morot och paprika. Stek i 5 min, och för sedan över i en skål.

3

Skär köttet i 3 cm stora bitar. Blanda sriracha [1/2 paket, 2 pers], BBQ-sås, ketchup, en nypa salt* och peppar* i en skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt köttbitar och hälften av srirachasåsen. Stek i 6-7 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Blanda paprika, morot, majs och hälften av salladslök med det kokta riset.

6

Lägg upp majsris och kött i djupa skålar. Ringla över gräddfil, resterande srirachasås och resterande salladslök.