topBanner
BBQ Pork

BBQ Pork

med majsris och gräddfil

En amerikansk klassiker med fläskkött som får fantastisk smak av sriracha, bbq-sauce och ketchup. För att uppväga den något tunga kötträtten, har vi blandat ris med paprika, morot och majs.

Taggar:SnabbUnder 600 kcalStark
Allergener:senapsulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Fläskkotlett hel

½ paket

Sriracha

60 paket

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)

1 st

Röd paprika

25 g

Ketchup

100 g

Basmatiris

1 burk

Majs

½ st

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Salladslök

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2471 kJ
Energi (kcal)591 kcal
Fett15 g
varav mättat7 g
Kolhydrater71 g
varav socker25 g
Protein39 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt ris och en nypa salt*, rör om och koka under lock på låg värme i 10 min.

Ta av från värmen och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka salladslök, paprika och oskalad morot. Skölj majsen.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt majs, morot och paprika. Stek i 5 min, och för sedan över i en skål.

3

Skär köttet i 3 cm stora bitar.

Blanda sriracha [1/2 paket, 2 pers], BBQ-sås, ketchup, en nypa salt* och peppar* i en skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt köttbitar och hälften av srirachasåsen. Stek i 6-7 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Blanda paprika, morot, majs och hälften av salladslök med det kokta riset.

6

Lägg upp majsris och kött i djupa skålar. Ringla över gräddfil, resterande srirachasås och resterande salladslök.