
En amerikansk klassiker med fläskkött som får fantastisk smak av sriracha, bbq-sauce och ketchup. För att uppväga den något tunga kötträtten, har vi blandat ris med paprika, morot och majs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Majs
75
Gräddfil
1
Morot
10
Sriracha
300
Fläskkotlett hel
1
Salladslök
60
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
1
Röd paprika
25
Ketchup
100
Basmatiris
3
Vatten

Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt ris och en nypa salt*, rör om och koka under lock på låg värme i 10 min. Ta av från värmen och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Finhacka salladslök, paprika och oskalad morot. Skölj majsen. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt majs, morot och paprika. Stek i 5 min, och för sedan över i en skål.

Skär köttet i 3 cm stora bitar. Blanda sriracha [1/2 paket, 2 pers], BBQ-sås, ketchup, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt köttbitar och hälften av srirachasåsen. Stek i 6-7 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda paprika, morot, majs och hälften av salladslök med det kokta riset.

Lägg upp majsris och kött i djupa skålar. Ringla över gräddfil, resterande srirachasås och resterande salladslök.