Skip to main content
Asiatiska nudlar

Asiatiska nudlar

med kyckling, jordnötssås och hempicklad gurka

En riktigt härlig helg börjar med en fantastisk fredagsmiddag, og vi här bjuder vi på det helt rätta receptet! Asiatiska nudlar med kyckling i jordnötssås med kokosmjölk och vitlök. Hempicklad gurka som tillbehör svänger du ihop på nolltid!

Taggar:
Barnvänlig
Enkel
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

st

Gurka

1 st

Gurka, piccolo

25 ml

Vitvinsvinäger

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Röd chili

1 st

Salladslök

200 g

Fullkornsnudlar

(Innehåller: Gluten)

25 g

Jordnötssmör

(Innehåller: Jordnötter)

4 g

Goan Xacuti

200 ml

Kokosmjölk

4 g

Kycklingbuljong

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt

3 tsk

Socker

½ dl

Vatten

Näringsvärden

Energi (kJ)3409 kJ
Energi (kcal)815 kcal
Fett29.1 g
varav mättat17.8 g
Kolhydrater77.2 g
varav socker11.9 g
Kostfiber11.9 g
Protein54.6 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Pickla gurka
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten*. Blanda vitvinsvinäger, socker*, vatten* och salt* (se mängd i ingredienslistan) till en lag i en skål. Tärna gurka i 1 cm stora bitar, blanda dem med lagen och sätt skålen åt sidan.

Förbered råvaror
2

Skala morot och skär den i tunna halvmånar. Finhacka (eller pressa) vitlök. Dela lime i klyftor. Skiva salladslök tunt. Dela chili [1/2 st, 2 pers] på längden och skiva tunt.

Stek kyckling
3

Skär kyckling i 5 cm stora bitar på separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme och stek kyckling i 3-4 min. Tillsätt morot och stek i 2 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Koka nudlar
4

Lägg ner nudlar i det kokande vattnet och koka i 3-4 min, eller tills mjuka. Häll av vattnet, ringla över olivolja* och blanda väl.

Koka jordnötssås
5

Tillsätt vitlök, jordnötssmör, Goan Xacuti, sojasås, kokosmjölk och buljong till stekpannan med kyckling. Sjud i 3-4 min. Tillsätt nudlar, blanda väl och sjud i ytterligare 2-3 min. Smaksätt med limejuice, salt* och peppar*.

Servera
6

Häll av lagen från gurka. Servera nudlar och kyckling i jordnötssås i skålar. Garnera med salladslök och chili. Servera limeklyftor och picklad gurka vid sidan av.Tips: Servera chilin vid sidan av om du inte tycker om stark mat.