En riktigt härlig helg börjar med en fantastisk fredagsmiddag, og vi här bjuder vi på det helt rätta receptet! Asiatiska nudlar med kyckling i jordnötssås med kokosmjölk och vitlök. Hempicklad gurka som tillbehör svänger du ihop på nolltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
st
Gurka
1 st
Gurka, piccolo
25 ml
Vitvinsvinäger
1 st
Morot
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Röd chili
1 st
Salladslök
200 g
Fullkornsnudlar
(Innehåller: Gluten)
25 g
Jordnötssmör
(Innehåller: Jordnötter)
4 g
Goan Xacuti
200 ml
Kokosmjölk
4 g
Kycklingbuljong
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Ekologisk lime
½ tsk
Salt
3 tsk
Socker
½ dl
Vatten
Koka upp en medelstor kastrull med vatten*. Blanda vitvinsvinäger, socker*, vatten* och salt* (se mängd i ingredienslistan) till en lag i en skål. Tärna gurka i 1 cm stora bitar, blanda dem med lagen och sätt skålen åt sidan.
Skala morot och skär den i tunna halvmånar. Finhacka (eller pressa) vitlök. Dela lime i klyftor. Skiva salladslök tunt. Dela chili [1/2 st, 2 pers] på längden och skiva tunt.
Skär kyckling i 5 cm stora bitar på separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme och stek kyckling i 3-4 min. Tillsätt morot och stek i 2 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Lägg ner nudlar i det kokande vattnet och koka i 3-4 min, eller tills mjuka. Häll av vattnet, ringla över olivolja* och blanda väl.
Tillsätt vitlök, jordnötssmör, Goan Xacuti, sojasås, kokosmjölk och buljong till stekpannan med kyckling. Sjud i 3-4 min. Tillsätt nudlar, blanda väl och sjud i ytterligare 2-3 min. Smaksätt med limejuice, salt* och peppar*.
Häll av lagen från gurka. Servera nudlar och kyckling i jordnötssås i skålar. Garnera med salladslök och chili. Servera limeklyftor och picklad gurka vid sidan av.Tips: Servera chilin vid sidan av om du inte tycker om stark mat.