HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTofu Tikka Masala
topBanner
Tofu tikka masala

Tofu tikka masala

med fullkornsnudlar

Tikka Masala är en indisk klassiker som kan göras av många råvaror, och som kännetecknas av masala krydda. Ikväll får vi supergod tikka masala med tofu, kokosmjölk, pak choi och fullkornsnudlar.

Taggar:SnabbVegetariskStark
Allergener:gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Ga-Laksa

30 g

Tofu

100 ml

Tikka masala

150 g

Röd paprika

1 msk

Pak choi

Kokosmjölk

Ekologisk lime

Fullkornsnudlar

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)440.18 kcal
Energi (kJ)1841.713 kJ
Fett17.4535 g
varav mättat9.2 g
Kolhydrater59.03 g
varav socker3.2 g
Protein9.8345 g
Salt2.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med vatten*. Tärna tofu i 1 cm stora bitar. Blanda tikka masala med olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål. Tillsätt tofu, blanda ordentligt och sätt åt sidan.

2

Kärna ur paprika och skiva den tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek Ga-Laksa, paprika och tofu i 3-4 min under omrörning.

3

Dela lime i klyftor. Grovhacka den vita delan av pak choi. Skiva den gröna toppen tunt och spara den till garnering. 

4

Tillsätt nudlarna till det kokande vattnet och koka i 3-4 min, eller tills mjuk. Häll av vattnet och tillsätt en skvätt olivolja*.

5

Rör i kokosmjölk [1/2 paket, 2 pers] och den vita delen av pak choi till stekpannan med tofu. Värm upp i 1 min. Smaksätt med en skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar*. TIPS: Såsen ska inte koka, bara värmas, annars blir den för tjock. 

6

Lägg upp nudlar och tofu tikka masala i skålar. Garnera med den gröna delen av pak choi, och servera med limeklyftor vid sidan av.