
Tikka Masala är en indisk klassiker som kan göras av många råvaror, och som kännetecknas av masala krydda. Ikväll får vi supergod tikka masala med tofu, kokosmjölk, pak choi och fullkornsnudlar.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Ga-Laksa
250
Tofu
30
Tikka masala
1
Röd paprika
200
Pak choi
100
Kokosmjölk
½
Ekologisk lime
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller: Vete, Gluten)
1
Olivolja

Koka upp en stor kastrull med vatten*. Tärna tofu i 1 cm stora bitar. Blanda tikka masala med olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål. Tillsätt tofu, blanda ordentligt och sätt åt sidan.

Kärna ur paprika och skiva den tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek Ga-Laksa, paprika och tofu i 3-4 min under omrörning.

Dela lime i klyftor. Grovhacka den vita delan av pak choi. Skiva den gröna toppen tunt och spara den till garnering.

Tillsätt nudlarna till det kokande vattnet och koka i 3-4 min, eller tills mjuk. Häll av vattnet och tillsätt en skvätt olivolja*.

Rör i kokosmjölk [1/2 paket, 2 pers] och den vita delen av pak choi till stekpannan med tofu. Värm upp i 1 min. Smaksätt med en skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar*. TIPS: Såsen ska inte koka, bara värmas, annars blir den för tjock.

Lägg upp nudlar och tofu tikka masala i skålar. Garnera med den gröna delen av pak choi, och servera med limeklyftor vid sidan av.